Neden ElektrikCad

Katılım
12 Eyl 2007
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
39
Neden ElektrikCad

Tartışmamasız şu söylenebilir ki Bilgisayar Destekli Tasarım(CAD) alanında AutoCad güzel bir programdır. Tüm mühendislik dallarına hitap ediyor. Bu yüzden herhangi bir mühendis kendi alanındaki çizim ve tasarım işlerini onunla yapabiliyor. Yalnız her alanı kapsadığından bazı işlevler daha kolay yapılabilecekken daha zor olabiliyor. Bu yüzden autocad in mesleklere göre özelleştirilmesi veya programa lisp dili vb yöntemlerle ilaveler yapılması gerekiyor. Nitekim mimarlar AutoCad ile çizim yapabilirken Myra veya İdeMimari gibi programlar da kullanıyor.
AutoCad ile çalışan yada çalışmaya alışmış bir mimara; myra, İdemimari gibi programları gösterseniz şöyle bir göz ucuyla bakar; zaten ben bunları AutoCad ile yapabiliyorum der ve o programları ayrıntılı inceleyenine az rastlarsınız.Tabi ki neyi nasıl yapıyor, ne kadar uğraşıyor yada hangisi daha kolay çözümler sunuyor? Bunlar pek önemli değil. Çünkü o kişi, onları, o programla yapabiliyor.
Myra, İdemimari gibi programlarla çalışan yada çalışmaya alışmış bir mimara; AutoCad programını gösterseniz şöyle bir göz ucuyla bakar; zaten ben bunları, bendeki program ile daha kolay yapabiliyorum der ve AutoCad programını ayrıntılı inceleyenine az rastlarsınız.Elindeki programları bırakıp AutoCad ile çalışmasını isterseniz mutlaka önceki programlarının kendisine sunduğu kolaylıkları AutoCad den de ister.
ElektrikCad programı bir elektrik mühendisi yada teknikerinin bir proje hazırlarken ihtiyaç duyduğu genel araçlara sahiptir.Bu araçlar çizimi hantallıktan ve hamallıktan kurtarır. Ayrıca bir elektrik mühendisi yada teknikerinin bir proje hazırlarken ihtiyaç duyduğu Cad ortamı araçları ve metodlarına da sahiptir. Yani neredeyse Autocad ile yaptığınız elektrik tesisat çizimin aynısını, aynı yöntemleri kullanarak burada da yapabilirsiniz.Fakat ElektrikCad programında amaç CAD ortamı araçlarını ve yöntemlerini kullanarak çizim yapmak değildir.Öncelikle programın bize kolaylık sağlayan kendi araçlarını –elektrik kalemi,özel seç,özel taşı,pano,priz,armatür,anahtar,zayıf akım sembolleri, buat, beslemeler, kesit,linye/kolon numaralandırma hesaplar,kolon şemaları ve benzerlerini-kullanarak çizim yapmak; bunların yetmediği yerde Cad ortamı araçlarını kullanmaktır.
Blok çağır Cad komutu ile priz sembolünü bulup ekranda konumunu ve açısını belirterek projeye yerleştirebileceğiniz gibi; Priz ElektrikCad aracı ile duvara yakın bir yere tek tıklamayla yerleştirebilirsiniz.Priz sembolünü bulma, konumu ve açısı program tarafından yapılacaktır.Hatları çekerken Cad ortamının pek çok komutunu-line,ofset,trim,extend,filled ve uygun layeri seçme gibi - ElektrikCad sizin için kendisi yapacaktır.
Çok kullanılan semboller programla birlikte hazır gelir, bunları yapmak için uğraşmazsınız,layerler,çizgitipleri,çizgi kalınlıkları vb pekçoğu programda vardır yeri geldiğinde kendisi seçer.
Tabi ki burada ElektrikCad programının bütün özelliklerini saymam mümkün değil.Yalnız şunu söyleyebilirim ki ElektrikCad ile tesisat çizimine alışırsanız AutoCad ile çizmek size zor gelecektir.
Bütün bunların yanında Autocad nasıl ve ne kadar zamanda öğrenilir.Gerçekten verimli çizime ne kadar zamanda geçilir.Tamam siz onunla tesisat çizimi yapıyorsunuz ama; programın ne kadarını kullanabiliyorsunuz. Yada acaba doğru mu kullanıyorsunuz?
ElektrikCad Programı Türkçe olup Cad ortamını bilenler tarafında 1-3 günde, bilmeyenler tarafından en fazla 2 hafta içersinde öğrenilebilir.
 
bu prpgrama nerden ulaşırım. varmı rapid linki?
teşekkürler
 
Merhaba
EletrikCAD ile AutoCAD dosyalarının uzantıları aynı mı bilen varmı?
 
elektrikcad ile bildiğim kadarıyla autocad dosyaları üzerinde çalışma yapabiliyorsun
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,885
Kullanıcılar
450,000
Son üye
ozproje46

Yeni konular

Geri
Üst