Nötrde Neden Faz Görünür?

nötr gelmiyor usta,bulacaksın..
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
üç fazlı tesisatta dengeli yüklerde nötr olmadan da çalışır cihazlar. üç fazlı siemens termosifona nötr baglanmaz bile. senin diger prizlerde farklı fazlardan besleniyorsa ve prizlere eşit wattlı yükler varsa o prizler çalışır. ama yuklerden biri devreden çıkarsa çalışmaz.bahsattigin yerde nötr eksik .aksi halde kontrol kalemi nötrde yanmaz. nötrü tamamladıgın anda kontrol kalemi sönecektir.
 
Priz devresindeki nötr biryerlerden kopuk bu kesin,birde bir arkadaşımız yakınlarda lamba devresi varsa nötürünü kullanabilirsin demiş,bana göre buda sakıncalı.Çünkü 4 adet prizin çalıştıracağı cihazların gücü lamba devresindeki nötür hattında aşırı ısınma yapar.Emniyet tedbirlerini al ve 4 adet prizin bağlantılarını bağlı olduğu buattan itibaren kontrol et.Teker teker bağla ,bir tanesinin nötür hattı bağlantısı ya kopmuş yada gevşektir.
 
notr yok arkadasım.bosuna sebeb arama.kesınlıkle baska yerden notr alma.lamba devresındekı notru kulanma aksı taktırde butun tesısatı yenıden cekmek zorunda kalablırsın :)
 
arkadaşlar nötr olmadığı zaman faz dönüşü yapar,lambalar vs... üzerinden.
ölçü aleti ile faz nötür arasını ölç 220 v olmayacak
sigortaları tek tek kapatarak o pirizdeki faz'ı bul.o buldugun sigorta hariç diğer otomatları kapat.kontrol kalemi ile buadları tek tek takip et.bu şekilde kablo takibini sigorta tablosu kare buada kadar gelen ana linye,notr topraklama kablosunu takip etmen kolay olur.
bazı arkadaşlarımız antikron kablo ile ttr kablo bağlarken hatalar yapmakta ve zaman içinde gevşeme kopma oluşmakta hatta buad baglantıları yanmakta.bunu anlatmak değilde görsem inan 10 dk lık işi var. iyi takip yap.acele etme düşün.
 
devrede nötr oladığı zaman dönüşlerden dolayı gerilim olur
 
Nötr hattı kopuk olduğu için nötr de mayetik elektrik oluşur
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,844
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst