nötr kopuk

Katılım
13 Kas 2008
Mesajlar
107
Puanları
1
Yaş
39
Hayırlı günler,evde bir prizin notr hattını dısarı çıkarsak ve sadece fazı bağlarsak veb bu prize herhangi bir yük bağlasak,alıcı yanarmı yoksa akım akmazmı burada bir çelişkim var yardımcı olursanız teşekkur ederim
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
boşta yani kestik attık varsayalım veya izole bantla kapladık anlamında
 
Mesela daire panosuna ana panodan gelen nötrü bağlamazsan, daire monofaze besleniyorsa hiç akım geçmez. Trifaze besleniyor ise evin içindeki prizlere bağlı bazı cihazlar yüksek voltaja mağruz kalıp yanabilir.
 
Fazlar dengeli çalışıyorsa bi problem olmaz, ama böyle birşey evde imkansız gibi birşey. Çamaşır makinası bazen çalışır, bazen çalışmaz mesela. Çalıştığı zaman denge bir tarafa kayar, çalışmadığı zaman başka tarafa. Çamaşır makinası çalıştığında diğer 2 faza bağlı 2şer kilowattlık lamba yakmak, makina durduğunda lambaları kapatmak lazım, ve bunu aynı anda yapman lazım. :) Yani imkansız.
Bu arada bu söylediklerim nötr ün kolon hattında kopması şartıyla doğru, başka bir yerden koparsa başka analiz yapmak lazım.
 
güzel yorum kardeşim bende böyle düünüyordum,doğrulatmış oldum hayırlı çalışmalar.
 
selam nötr olmadan monofaze cihazlar nasıl çalışacak?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
selam nötr olmadan monofaze cihazlar nasıl çalışacak?

Yıldız bağlı trifaze motor gibi düşün daireyi. Monofaze cihazında motorun 3 sargısından biri. Yıldız baran da, prizlerden gelip, panoda birleşen nötr kabloların.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,404
Mesajlar
917,315
Kullanıcılar
450,302
Son üye
mel112

Yeni konular

Geri
Üst