Nötr kopması hakkında soru

hocam bu röledede nötr girişi var,nötr bu cihaz girişinden önce bır yerde koptugunda röleye nötr gelmeyeecek bu durumdada koruma yaparmı
Cihaza Notr gelmezse Cihaz çalışmaz! Zaten bunu tek başına kullanamazsınız Cihaz'dan sonra araya bir Kontaktör ekleyip Yük'ü Kontaktör üzerinden geçirmelisiniz.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
bende onu dıyorum zaten ana panodaki 3x16+10 luk kablonun nötrü koptu diyelim benım eve koydugum gerılım rölesi nasıl görevini yapacak eğer nötr gelmeden
 
asıl sorun o degıl mı nötr nerden kopabılır kı baska,bu duruma gkr harıcınde bi önlem almak lazımsa nedir pekı?
 
Ben, evin içerisindeki Sigorta Pano'sunda kullanılmasını tavsiye etmem (Pano kapalı bir ortamda ise olabilir). Kontaktör'ün Çekme ve Bırakma'da çıkarttığı ses evin içerisindeki kişileri rahatsız edebilir. Zamanla Kontaktör'ün çalışır haldeyken de zırıltısı artar.

En uygun yer Sayacın KAKŞ'nden sonradır. Ana Pano'da.

Dezavantaj olarak Otomatik Sigortalardan beklediğiniz ömrü beklemeyin, birkaç yılda bir yenilemek gerekebilir. Tavsiyem Sessiz Kontaktör kullanılması olabilir.

asıl sorun o degıl mı nötr nerden kopabılır kı baska,bu duruma gkr harıcınde bi önlem almak lazımsa nedir pekı?
Hocam, Röle'ye Notr gelmezse Çıkış vermez, yani cihazlar korunur!
 
  • Beğen
Tepkiler: huh
Önlem olarak ne yapmalıyız kaçak akım rölesinden ziyade en azından daha garanti birşey? trimbox felan dediler ama ben emin olamadım evi yeni yapıyoruzda daha başındayken önelem alayım 3 fazda nötr kopması için
Merhaba,
aşağıdaki linki tıklayarak nötr kopması veya gevşemesi gibi ufacık bir ledin bile yangın çıkarabileceği bir problemi Trimbox ile kolaylıkla çözebileceğinizi görebilirsiniz.


@samiinci bey, Trimbox karşıtlığı yaparken birilerinin evinde veya ofisinde yaşanabilecek nötr kopması kaynaklı bir yangının çıkmasını engelleyecek bir tedbire boşverin dediğinizi unutmayın. Aladağ faciası gibi bir faciayı da hatta konu yıldırım olduğu için daha beterinin yaşanma ihtimali yüksek bir felaketi engellediğimiz haber videosunu da paylaşıyorum. Bursa Valiliği ile yaptığımız protokol uyarınca yaptığımız yaklaşık 200Bin TL değerindeki bağışın sonucu;


Saygılarımla,
 
Nö vuz enterespa ;)
tártaro de bunda de supermercado vazio:)
@sami inci siz hakaret etmeye devam ettikçe biz anlatmaya devam edeceğiz.
Noter huzurunda test teklifimiz her zaman geçerli biliyorsunuz. Siz sattığınız tüm B,C,D sınıfı parafudrları arka arkaya bağlayıp, evinizde kullandığınız akım koruma prizine bağladığınız laptopunuzu, bizde sadece trimbox bağlı laptopumuzu nötr kopması hadisesine tabi tutalım? Elektrikte ayak kokusunu bilmem de yanık kokusunu bilirim. Var mısınız?
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,991
Son üye
multiroots

Yeni konular

Geri
Üst