Nötr Kesmeli Sigorta

Katılım
14 Mar 2016
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
30
Merhaba, 2 kutuplu sigorta yerine 1 kutuplu + nötr kesmeli kullanmanın ne gibi sakıncaları olabilir acaba?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
2 kutuplu otomatik sigortanın 2 kutbunda da termik-manyetik koruma mevcuttur.

1 kutup + nötr kutuplu otomatik sigortaların 1 kutbunda termik-manyetik koruma olup nötr kutbunda aynı koruma mevcut değildir.

sanırım şimdi ''sakınca'' konusunda fikir yürütebilirsiniz.
 
Merhaba, 2 kutuplu sigorta yerine 1 kutuplu + nötr kesmeli kullanmanın ne gibi sakıncaları olabilir acaba?

https://www.legrand.com.tr/otomatik-sigortalarda-notr-yapisi.php

Otomatik Sigortalarda + Nötr yapısı ne demek?
Sektörde en çok kullanılan otomatik sigortalarda genelde yanlış bilinen + nötr yapısının örnek 1 kutup + nötr veya 3 kutup + nötr ne demek olduğundan bahsedelim.

Otomatik Sigorta nedir ?
Otomatik sigorta elektrik devrelerini kısa devre ve aşırı yüklenmeye karşı koruyan devre elemanları olup anahtarları sayesinde bağlı bulundukları devrelerin açılıp kapanmasını sağlamaktadırlar.Bu işlem birbirinden bağımsız iki açtırıcı ile gerçekleşmekte olup otomatik sigortaların iki farklı koruma görevi bulunmaktadır.

Bunlardan birincisi aşırı akımlara karşı( termik ) koruma bu fonksiyonda aşırı yüklenmelerde bimetal malzeme akım değerine bağlı olarak zaman gecikmeli olarak devrenin açılmasını sağlamaktadır.

İkincisi ise kısa devre koruması (manyetik ) bu fonksiyonda ise akım belli bir eşik değerini aştığında bir elektromanyetik açtırıcı gecikmesiz olarak devreyi açar.

otomatik-sigorta-nedir.jpg


1 kutup + nötr veya 3 kutup + nötr yapısındaki üründe kutup ile ifade edilen kısımlarda yukarıda açıklamasını yaptığım termik ve manyetik koruma yapılır ama nötr ile ifade edilen kısımda herhangi bir termik yada manyetik koruma yoktur bu üründeki amaç faz veya fazların bağlandığı kutuplarda termik yada manyetik bir problemden dolayı otomatik sigorta açma yaparken nötr hattında da açma yani 0 pozisyonuna gelmesi işlemi yapılmasıdır. Nötr tarafında koruma olmadığı için 1 kutup + nötr veya 3 kutup + nötr ürünler boyut olarak daha küçük yapıdadırlar.

Burada en çok karıştırılan nokta ise 2 kutuplu ürün ile 1 kutup + nötr veya 4 kutuplu ürün ile 3 kutup + nötr yapısındaki ürünü teknik olarak aynı ürün olduğu düşünülmesidir ama aynı ürün DEĞİLDİRLER.

2 kutuplu üründe kutup ile ifade edildiği için iki kutupda da termik ve menyetik koruma yapılırken 1 kutup + nötr yapısındaki üründe sadece tek kutupda termik ve menyetik koruma vardır ve nötr kısmında herhangi bir koruma yoktur.

Aynı durumda 4 kutuplu ürün içinde geçerlidir. 4 kutuplu otomatda her kutupda termik ve manyetik koruma vardır ama 3 kutup + nötr yapısında ki otomatlarda sadece 3 kutupda termik ve manyetik koruma olup nötr kısmında koruma yoktur.

Özellikle satış ekiplerinin projelerde farklı markaların ürünlerine muadil çıkartırken rakibin ürünündeki kutup yapısını netleştirip bu duruma göre muadil verilmesi gerekir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,906
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst