multmetre reaktif güç rolesini etkilermi?

zefiran

Üye
Katılım
17 Ocak 2008
Mesajlar
189
Puanları
1
Yaş
39
1.arkadaşlar multmetre ve reaktif güç rolesini aynı akım trafosundan beslersek reaktif güç rolesini n yük görmesini engellermi
ben normal şekilde bağlıyorum varsa bu iki cihazın bağlantı şekli reaktif güç rolesini etkilemeyecek şekilde olan bağlantı nasıl olmalıdır?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
normal şekil derken,seri olarak mı bağlıyorsun.
 
arkadaşım reaktif güç kontrol rölesinin akım trfosu ayrı olmak zorundadır eger farklı bir cihaz baglarsan akım trafosunda indüklenen gerilim düşeceginden rölen yükü görmez ve reaktife girersin
 
seri bağlıyorum ama bunların beraber bağlandığınıda gördüm .bazı panolarda multrimetre ve reaktif güç rolesinin serşi bağlandığını gördüm .bunları seri olarak bağlayan varsa bugüne kadar reaktife giren varmı arkadaşlar çünkü ben genelde bağlamıyorum ama reaktif güç rolesinin etkileneceğini tahmin ediyorum ama kararsızım denemedim .
 
eğer multimetrenin akım ölçüm kısmı şönt değildi troid akım trafosu var ise problem yok istediğiniz kadar seri bağlayabilirsiniz.
yeni nesil akım ölçüm cihazlarının genelinde trioid akım trafosu var bu yüzden seri bağlamanızda bir sakınca yoktur. (skalalım ampermetreleri bağlamayınız)
 
adırdığım ve kullandığım marka tense em - 06 modeli bu cihazı seri bağlayabilirmiyim ? ;)
 
em-06 nın içerisinde trioid tip akım trafosu mevcut, seri bağlayabilirsiniz
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,662
Kullanıcılar
449,944
Son üye
önder sem

Yeni konular

Geri
Üst