Mr cihaz kurulumu hk.

akar61

Üye
Katılım
6 Haz 2009
Mesajlar
69
Puanları
1
Yaş
36
Merhaba arkadaşlar öncelikle iyi çalışmalar sizlere danışmak istediğim bir konu var.Trafosuz şehir merkezinde bulunan tıp merkezine mr cihazı kurulmak isteniyor merkezin kurulu gücü 50KVA Mr cihazının gücü ise 100KW arkadaşlar nasıl bir yol izlemeliyim bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.TEDAŞ bu konuda nasıl bir yönten uygulayabilir.Yardım ve çözümlerinizi bekliyorum.
SAYGILARIMLA.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Sn.akar61,benim gördüğüm uygulamalarda havai hatlı şebekede,dağıtım trafosundan özel çıkış ve alpek hat ile besleme yapılmıştır.Ayrıca bir tesisede enerji aldığı direkten bağlantı yapılmıştı.Şebeke açısından bir sorun çıkmıyor.MR cihazı açısından sorun çıkıyor.O sorunuda regülatör ve UPS ile çözülüyor.MR cihazı çok kısa bir anlık yüksek akım çekiyor.Ama unutmayınız ki bulunduğunuz yerdeki şebekenin durumuna göre trafo tesis etmenizi de isteyebilirler.
 
SLM ARKADAŞLAR BENDE ŞU ARALAR BİR GÖRÜNTÜLEME MERKEZİNİN PROJESİNİ ÇİZMEYE ÇALIŞIYORUM BURADAKİ ÇİHAZLARIN GÜÇLERİ HAKINDA ŞÖYLE YAZILMIŞ MR 38KWa , DİJİTAL RÖNTGEN 25KWa ultrason 4KWa bu rakamlar hakkında bir bilgisi veya yorumu olan var mı birde örnek proje paylaşabilirseniz sevinirim
 
Biyomedikal cihazların güçleri ile alakalı yardımcı olabilecek arkadaşlar var mıdır?

LİNAC, PET CT, MAMMOGRAFİ, CT, MR, BRACHY TERAPY vs, buradaki cihazların elektrik güçleri sabit midir? ya da esnemesi nedir? Hastane projesinde çalışmış arkadaşların bileceğini düşünüyorum.

saygılar...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst