Motor Hız Kontrol cihazları ile direnç sürmek...

BAGANA

Üye
Katılım
9 Mar 2007
Mesajlar
42
Puanları
1
Yaş
39
Herkeze selamlar;

Motor Hız kontrol cihazları ile yıldız veya üçgen bağlı bir direnç sürülebilirmi? Böyle bir uygulama yapan arkadaş varmı? Bu uygulamada dikkat edilmesi gerekenler konusunda yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Kolay gelsin.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Direnç sürmek ne demek? Kullandığınız sürücü hangi tip elektrik makinası için?
 
Standart V/f kontrollü 7,5 kw 380V giriş ve 380V çıkışı bulunan bir cihaz. Ben bu sürücünün çıkışına motor yerine Üçgen bağlı bir direnç devresi bağlayarak, dirençleri istediğim ayarda ısıtmak istiyorum.

Kolay Gelsin.
 
Direncin dönen bir kısmı mı var da direnç sürüyorsunuz :) Bu nasıl bir sorudur tercüme ederseniz iyi olur? ;)
 
motor sürücüleri frekans modülasyonu yoluyla motorun devir hızını değiştirir. ama omik yükte frekans modülasyonu ile üzerine düşen güçü değiştiremezsiniz.
ya triyak veya tristörle ile sinyali kırparak yada solid state röle ile aç kapa yaparak omik yükün üzerine düşen gücü geğiştirebilirsiniz.
 
Arkadaşlar direnç sürmek için birçok yöntem var. Ben sadace bu işin motor hız kontrol cihazı ile yapılıp yapılmadığını öğrenmek istiyorum. Birileri bana bu işin yapılabildiğini söylemişti ama detaylarını bilmiyorum.

Teşekkürler.

Not: Direncin dönmesine gerek yok.
 
Öğrenmenin en kısa yolu deneme-yanılmadır. Her sürücü ile yapamazsınız. Belki parametreleri düzgün ayarlarsanız, hataları da ignore edebilirseniz olur. Sürücünün epey kör olması gerek.
 
Sürücü de zorunlu olarak istenen geri besleme girişleri bulunuyorsa bunları sağlayarak elbette sürülebilir. Daha önce süren bir arkadaş olmuştu.
 
Böyle bir uygulama yaptım. ABB ACS 550 sürücü kullanmıştık. Sistemde bir de Honeywell proses kontrolör vardı. Sıcaklığı ölçüp sürücüye analog sinyal gönderiyordu. Ama epey oldu bu uygulamayı yapalı ayrıntıları hatırlamıyorum. İlgilenirseniz daha fazla araştırma yapmam gerekecek.
Hatta sadece direnç sürmek üzere yapılan bu tip ürünler bile var. AEG Tyro-P, AKA GRAD gibi.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,250
Mesajlar
916,206
Kullanıcılar
450,067
Son üye
ERENLER04

Yeni konular

Geri
Üst