Monofazeden trifazeye geçiş ve proje hakkında???

burhanulu

Üye
Katılım
16 Haz 2018
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
33
Herkese merhaba. Köydeki evimizi tek fazdan üç faza çevireceğim. Resimdeki gibi proje çizdiler. Panoyu ve ekipmanları değiştirecegim. Dağıtım şirketinin dikkat ettiği yer, projede görünen sayaç panosu mu sadece? Sonrasindaki ana dağıtım panosundaki malzemeleri de yerleştirmek gerekir mi acaba? Bilgisi olan arkadaşlardan fikir rica ediyorum
 

Ekli dosyalar

  • IMG_20230414_233648.jpg
    IMG_20230414_233648.jpg
    138.6 KB · Görüntüleme: 50
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Doğrusu tamamen projeye uygun olmasıdır. Maalesef bu işler öyle lackalastiki genellikle sayactan ötesine bakmıyorlar. Ama bu bakmayacaklari anlamına gelmiyor. En iyisi bulunduğunuz yerin elektrikcilerine sormak olur
 
Anlamadıgım bir konu var, , nedense özellikle " köy evi1 vurgusu yapılıyor, Köy evi olunca dahahoşgörülü, başdan savma olmasımı gerekıyor. Geçmiş konulara bakarsanız bu"öy evi, köy evi"diye bagırılıyor..
 
Evet maalesef ülkemizde şehir merkezlerinden köylere doğru gittikçe teknik ve bazı şeyler sulanır. Depremde bile köyler ile şehirler farklı destek gördü. Şehirde beton direkli veya yeraltı Şebeke varken, köylerde ağaç direkli uydur kaydır bir şebeke vardır. Şehirde bazı teknik konular denetlenip önem verilsede köylerde aynı şekilde önem verilmez. İl ve ilçe arasında bile ayrım yapılır. Gelen ödenekler önce il tarafından kullanılır. Mesela geçen sene kar yağışı ile dağıtım sisteminin çökmesi sonucu Isparta il merkezi 12 gün, kırsalda 1 aya varan elektriksiz günler yaşandı. Bu liste uzar gider.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,763
Kullanıcılar
449,978
Son üye
food_eng_1952

Yeni konular

Geri
Üst