Monofaze motorlarda başlatma rölesi sorunu

diKeN

Üye
Katılım
5 Ağu 2008
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
39
Üretmekte olduğumuz bir makinede monofaze 1,1kW motor kullanıyoruz. Fakat son zamanlarda müşterilerimizden start rölenin yandığına dair şikayetler almaya başladık. Bu sisteme alternatif olarak ne yapabilirim ya da bu sorunu ortadan kaldırmak için yapabileceğim bişey var mı?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Santrifüj anahtar yerinemi kullanılıyor bu röle ?Eğer öyle ise ve motor miline bağlama imkanınız var ise,
santrifüj anahtar kullanabilirsiniz.Bu imkan yok ise,röleyi temin ettiğiniz yerle görüşmenizde yarar olabi-
lir.
 
Röle motorun kendi üzerinde. İki adet kondansatör ile fabrikasyon olarak mevcut. Motor çalıştığı süre boyunca röleden akım geçiyor. Bu da uzun çalışma sonunda rölenin yanmasına neden oluyor. Bu makineden pek çok kez yaptık, hatta yurtdışına bile sattık hiç böyle sorunlar yaşamamıştık ama son zamanlarda bir kaç farklı müşterimiz rölenin yandığı şikayetiyle geldi. Bu röleyi sistemden kaldırmamın bir yolu yok mu?
 
kardeşim motoru aldığınız yerle bağlantı kurup çözüm arasanız zira birçok yöntemi vardır mutlaka
 
Sorun veren röle elime geçti. İçini açıp baktığımda röle kontaklarının birbirlerine tam temas etmediğini gördüm. Bu da ısınma yapıyor tabi. Ayrıca biraz da su görmüş sanırım. Üretici firmayla irtibata geçip yeniden röle gönderilmesini talep ettim. Onlar da gönderdiler. :)
 
mrb arkadaşım.start röleyle kastın nedir.eğer kontaktörse.bu kontaktörün tamir takımı yokmu.kontaklarda boşluğun olması rölenin ark yapıp yanmasına sebebiyet verir.yayları çok sert olabilir diye düşünüyorum............
 
yok kontaktör değil bildiğimiz ufak dikdörtgen bi röle. Kontaklar tam temas etmediği için yanmış zaten. Yenisi ile değiştirdik sorunsuz çalışıyor şimdi. Zaten yaptığımız yüzlerce makineden sadece 2 tanesinde bu sorun karşımıza çıkmıştı. Bunu da böylece halletmiş olduk.
 
halettiğinize sevindim
 
voltajı kontrol et voltaj düşerse fazla akım çeker kontragın akım taşıma kapasitesini gecerse bu akım ısınma yapıp bozulur tahminimce voltaj düşüyordur
 

Forum istatistikleri

Konular
128,437
Mesajlar
917,621
Kullanıcılar
450,366
Son üye
msclsglts001

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst