monofaze motor bayılması?

zelio87

Üye
Katılım
25 Mar 2011
Mesajlar
58
Puanları
1
Yaş
39
merhaba daha önce sorunsuz çalışan monofaze hidrolik pompa motorum şu an belli bir noktaya kadar çalışıp pistonları kaldırıyor,fakat belli bir noktadan sonra motorum duruyor hafiften dönüp geri duruyor ve çalışmıyor.enerjiyi ölçtüm normalde 220 geliyor fakat motor durdugu an 150volta kadar düşüyor.bircok yeri kontrol ettim acaba sorun ne olabilir.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
bence 150V a kadar düştüğü için motor duruyordur.
 
Abim sanırım yardımcı sargın devreden çıkmıyor. Bazı monofaze motorlarda merkezkaç anahtar bulunuyor. Motor normal devre ulaşınca yardımcı sargıyı devreden çıkarıyor bu anahtar. Eğer anahtarda bir sorun olursa motor normal devre ulaşsada ulaşmasada devrede kalıyor. Senin sorunun da bu olabilir. Ama anlayamadığım motor durunca nereden 150 V ölçüyorsun? Motor durunca motor uçlarında bu voltaj varsa senin motorun büyük ihtimalle faz kaydırmalı (yani merkezkaç anahtarlı değil, yardımcı sargıya bağlı kondansatör var) bir motor. Bu durumda kondansatörün bozulmuş olabilir. Bunları motor inceleyerek kontrol etmen lazım.
 
motorun düne kadar normal çalştı ise ya yük artması oldu yada yardımcı sargıdaki kondansatörü test et.yada mekanik olarak sürtünme artmıştır yada hidrolik bozulması olabilir.yok eğer bunlar değilse kulağını iyi ver motor(varsa)merkezkaç anahtarı devreden çıkıyormu.motor tam devrini alamadığı için anahtar açamayabilir Şebeke voltajı epey düşer sonunda motor yanar.çok iyi gözlemlemen gerekiyor.merkezkaç anahtarın sesini rahat duyman lazım.varsa v kayışını çıkar boşta dene 3 5 defa sesi duyman lazım sonra yüke ver.v kayışı yoksa başka şekilde motoru boşa çıkar öle dene.yok kondansatörlü ise kondansatörü 220 volta ver çektiği akım gör kısa devre deneyini yap o zaman anlarsın kolay fgelsin
 
tşk ederim arkadaşlar sorunu buldum.makinayı başak bir prizde çalıştırdım sorunsuz çalıştı.kullandıgım yerdeki prize nötr zayıf geliyormuş.sorunu giderdik.bu arada motorum merkezkaçlı degil kondansatörlüydü bilgi olarak söyleyim dedim.hayırlı işler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,336
Mesajlar
916,800
Kullanıcılar
450,178
Son üye
Esat YILDIZ

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst