modbus opc server client

Katılım
5 May 2008
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
39
merhaba arkadaşlar



Bir otomasyon firmasında çalışmaktayım. Firmamızda kullanmış olduğumuz sauter markalı plc modellerimizi farklı plc marka ve modelleriyle haberleştirmek istiyoruz. Bunun için yapmış olduğum araştırmalar da modbus, opc server ve opc client ile ilgili bazı dökümanlar buldum sizlerinde yardımlarınızı bekliyorum. Bu konuda yardım da bulunan herkeze şimdiden teşekkürler.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Sayın omer_omer35 arkadaşım. Bazen bizimde birçok plc ve sürücü ile ortak bir noktada haberleşme ihtiyacımız doguyor. 2 yontem kullanıyoruz.
1. si kullandıgımız Scada programının modbus secenegi ile sahadaki diger plc,sürücü vb cihazları haberleştiriyoruz. Her cihaza farklı ID numaraları tanımlıyoruz(1,2,3,4,.... ) ve modbus prortokolü ile herbirini sorgulayıp degerleri alıyor yada istediğiğmiz değerleri istediğimiz cihaza gönderiyoruz.
2. si bir opc server kullanıyoruz ve aynı 1. yöntemde oldugu gibi opc serverdan farklı id numaraları tanımladıgımız cihazları sorguluyor ve verileri topluyoruz. Eger veri yazmak istersek opc serverdan veri alısverisi yapabilen herhangibir scada ile butun işlerimizi hallediyoruz.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. İyi çalışmalar.
 
Eğer .net biliyorsan bu siteye bir göz atmanı tavsiye ederim. Gerçi kod yazmasan da bu kontrolleri kullanabilirsin. OPC ile yapabileceğin herşeyi yapabilirsin.
Gelecek Software OPC Client HMI Components for .NET bu sitede .net kullanan için güzel kontroller var her bir kontrolu client olarak da kullanabiliyorsunuz. c# visual basic farketmez. Demo versiyonunu indirip test edebilirsiniz ayrıca çok kullanışlı bir opc client da var ücretsiz...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,192
Mesajlar
915,735
Kullanıcılar
449,967
Son üye
Gokhanttu

Yeni konular

Geri
Üst