MM440 motoru korumadı, 2 motor yandı

eksen

Üye
Katılım
7 Nis 2007
Mesajlar
14
Puanları
1
Merhaba, işlememizde meydan gelen bir olay, boyahane bölümü ve sirkülasyon pompalarında meydana geldi. Önce 2.2kw olan pompa motorumuz üretim sırasında yandı, mm440 sürücü hata vermedi, parametreleri konrol ettim, kurucu ve devreye alan firmayı aradım, siemensi aradım net bir sonuca ulaşamadım, 3 ay sonra 11 kw ana sirkülasyon pompa motoru yandı, yine kontrollerimi yaptım fakat net bir sonuç yok. paramtere değerleri bu işin uzmanı olan kurucu firma tarafından girildi.

Hatırladıklarım aşağıdaki gibi (Motor plaka bilgileri Voltaj akım vs hepsi doğru girilimiş)
p305 plakadaki motor nominal akımı (doğru girilmiş)
p610 motor sıcaklık reaksiyonu set değeri 3 yani ısınırsa hata ver devreden çık
p604 motor sıcaklık eşik seviyesi set değeri 130
p640 motor aşırı yük faktörü set değeri 150
p 1310 tahmini set değeri 50 hatırlayamadım ?

Motorda ptc veya sıcaklık sensörü yok bunula ilgili parametre doğru ayarlanmış, firma ile yaptığım konuşmada motor herhangi bir mekanik zorlanma ile karşılaşır ise frekansını düşürerek çalışabileceğini söyledi, bu şekilde olursa fan soğutması yeterli olmayacağından yanabileceğini belirtti, böyle bir özellik var ise iptal etmek ve motorun aşırı akım hatası ile devreden çıkmasını istiyorum, konu ile bilgisi olanların yardımını rica ederim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
P2181[3]Kayış hatası algılama modu
Min:0
CStat:CTDatatipi: U16Birim: -Def:0
P-Grubu:ALARMSAktif: first confirmHız.Dev.Al. NoMax:6

Bant hatası algılama modunu belirler. Bu fonksiyon sürücü ile ilgili mekanik hataların algılanmasını sağlar, örn. kopmuş bir bant. Aynı zamanda aşırı yük oluşturabilecek başka durumları da algılar, örn. sıkışma.
Bu işlem aktüel frekans/tork eğrisi ile bir programlanmış zarfı karşılaştırarak yapılır (bkz P2182 – P2190). Eğri zarfın dışına düşerse, bir ikaz ya da hata oluşturulur.
Muhtemel Ayarlar:
0 Kayış hatası algılama devre dışı
1 İkaz: Düşük tork / hız
2 İkaz: Yüksek tork / hız
3 İkaz: Yüksek / düşük tork / hız
4 Hata: Düşük tork / hız
5 Hata: Yüksek tork / hız
6 Hata: Yüksek / düşük tork / hız
Index:
P2181[0] : 1. Kumanda veri seti (CDS)
P2181[1] : 2. Kumanda veri seti (CDS)
P2181[2] : 3. Kumanda veri seti (CDS)
MICROMASTER

service manuele bakın.
 
Tekrar merhaba, bant hatası parametresi 0 olarak set edilmiş.
 
Arkadaşım motor etiket degerlerini tam girirlmesi gerekli ayrıca motor üzerinde ptc uclarını cıhaza baglanıp parametresi aktif yaparsan motorun korunmuş olur ben 1000 üzerinde sımens mm440 cıhaz kullandım şimdiye kadar hiç bir motor yanmadı (parametreler dogru girilirse) tabiki cıhaz üzerinde tam koruma mevcuttur kullanıldıgı taktirde koruma saglar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,766
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Geri
Üst