Micromaster 420 Hız Ayarı

sahinler64

Üye
Katılım
4 Eki 2007
Mesajlar
48
Puanları
1
Yaş
39
slm ustalar.ben 1adet dijital termostat (4-20mA arası analog çıkış veren) ve 1 adette MICROMASTER 420 2.2kw aldım ve buna bir motor bağlayıp sovutma işlemi yapacağım.yani ortamdaki sıcaklığa göre motorun hızını artırıp yavaşlatacağım.nasıl bir işlem yolu izlemem gerekiyor....
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
arkadaşım bende aynı şekilde bir motoru çalıştırmak istiyorum sen buna çözüm bulduysan banada yardımcı olurmusun
 
2 yol var.
1. yol sürücü üstündeki pid blokları kullanmak. nasıl yapıldığını siemense telefon edip sormanı tavsiye ederim.
2. yol PID kontrol fonksiyonuna sahip kontroller almak. Senin digital termostat dediğin malzemenin böyle bir özelliği olabilir. Kontrollere senin ekipmanın analog çıkışını bağla, kontrollerin analog çıkışını da sürücüye gir. Kontroller gereken değeri PID fonksiyonu sayesinde hesaplayıp sürücüye verecektir.

Kontrollerle işi yapmak daha kolay ama masraflı ve ekstra ekipman kullandığın için arıza riski daha fazla. Sürücünün dahili fonksiyonlarıyla yapmak ise zor. Eğer sürücüyle yapabilirsen burda paylaşmanı dilerim.
 
peki kontrolü pid ile değil de bulanık mantık ile yapsam tabi plc kullanarak..
önerisi olan??
 
Tabiki Pid kullanmadanda rahatlıkla kontrol edilebilir ama önemli olan ne kadar stabil kontrol etmek istediğin. Eğer PLC ile kontrol edeceksan siemensin kendi hazırladığı hazır pid bloğu var ama çok hassas değil sıcaklığa göre artsın azalsın diyorsan direk 4-20 ma çıkışlı aleti micromasterın analog girişine bağlamakla bile sonuc alırsın.
 
Aldığın ısı ölçen cihazın markasını verebilirsen sana yardımcı olabilirim. Eğer aldığın cihazda PID kontrol çalışma sistemi mevcutsa cihazı direk envertöre potansiyemetre bağlar gibi bağlıyorsun, ısıya bağlı olarak motor hızı artıp azalıyor. Bu sistemi ben tekstil fabrikalarında çok uyguladım.
 
basitçe pıd kullanmadan yapabilirsin
4-20mA transducer sinyalini cihazın 3+Ain ve 4-Ain girişlerine ve 3ile 4 e 500ohmdirenç %0da 4 mA için P761 i 2 yap P1000 2
çalışma aralığın 4-20 ile doğru orantılı çalışma için P0758 %0 P0760 %100
ters orantı için P0758 %100 P0760%0 olacak
bu şekilde sensörden gelen sinyal ile doğru yada ters orantılı motor devri elde edersin
 
sayın arkadaslar omron marka inverderler var elimde bunun kullanımını bilmiyorum bunun için bana yardımcı olacak arkadaslar varsa bana yardımcı olun şimdiden tesekürler
 
Slm. Arkadaşlar Yeni Konu açamadığım için buraya yazıyorum.
SORUN: Çalşır durumdaki Micromaster 420 nin Max. Frekans değerini (Yani parametre 1082) 70 Hz yapmak istiyorum ve ekrandan öyle giriyorum. Hız kontrol noktasını Yukarı/Aşağı tuşlarından yapınca (Yani 1000 nolu parametreyi 1 yapınca) 70 Hz. kadar çıkıyor.
Ancak 1000 nolu parametreyi 2 yapınca yani Analog kontrol noktasından çalışırken MM 420 50 Hz 'ye gelince duruyor daha yukarı gitmiyor.
Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar bilgilerini paylaşırlarsa sevinirim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,301
Mesajlar
916,545
Kullanıcılar
450,136
Son üye
ugur ta

Yeni konular

Geri
Üst