Microlab 2+1 ve anfi

simeli

Üye
Katılım
8 Şub 2013
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
57
Merhaba Arkadaşlar,

Nasıl derler, müzik kulağım fena değildir.Ama teknik bilgim yok denecek kadar az maalesef. Onun için cevap verecek arkadaşların, teknik bilgisi fazla olmayan birini düşünerek fikirlerini iletmelerini rica ederim.
Benim 2+1 microlab fc530 ses sistemim var. İlk günden beri sesinde düşüklük hissettim ,servise de gönderdim hiç bir şey değişmedi.Arkadaş da ise aynı markanın fc360 modeli var. Watt gücüne kadar aynı sadece onun uydıularının kabini ufak o kadar. Bir de anfinin düğmeleri analog benimki ise dijital üstelik bir de 3D özelliği var. Arkadaşın ses ssistemi benimkine göre düşük seviyelerde bile çok daha temiz ve güçlü ses veriyordu.
Dün arkadaş kendi anfisi ve iki uydu kolonunu getirdi benim sisteme bağlayıp test ettik. Şöyle ki ;

1. Benim sistemde sadece anfiyi devre dışı bırakıp onunkini taktık. Benim anfiinin max ses seviyesi 80. Benim anfiinin 40 seviyesindeki sesin gücü ve temizliği ile onun anfinin ses seviyesinin de yarı açık olduğu durumu kıyasladık. Müthiş fark var.Aynı ses seviyesinde onun anfisi çok yüksek ve de temiz ses veriyor. Üstelik,benim anfi bağlıyken, patlak gibi ses veren bas, onun anfi bağlıyken adeta coştu ve patlak -boğuk sesş de gitti.
2. Sonra,onun anfisi sabit kalmak kaydıyla, onun uyduları da ekledik, yani benim sadece bass kaldı. Sonuç gene muhteşem.Hatta tam sezemedim ama, onun uyduları bağlayınca genel ses daha da iyileşti gibi.
3. Tekrar benim anfiyi taktık bass performans da dahil tüm ses performansı gene yerlerde. Ses seviyesini ,ancak 60'ın üzerine çıkarmaya başladıktan sonra, ses yükselmeye başlıyor ama gene de temizlik netlik berraklık yeterli değil.
Üstelik benim uydulara ben sonradan , 4 ohm'luk oto tweeter'ı da eklemiştim.Yani bir de takviyeli.( Bu ekleme anfinin ve sistemin performansını bozmuş olabilir diyecek arkadaşlara : Sesin güçsüzlüğü ve kalitesizliği tweeter eklemeden önce de aynıydı. Hadi gene de bozdu diyelim.Peki arkadaşın anfisi trakılınca da aynı düşüklük devam etmeli değil miydi? )

Bu uzun girişten sonra, sorularım şunlar ;

1.Sadece anfi değişince ,bass bile ,tabir caizse, önceden patlağımsı donk donk gibi ses verirken,birden nasıl ,dağılmayan çat çat gibi temiz bass vurmaya başladı ?

2. Anfi arızalı ya da yanık olabilir mi ? Eğer öyle ise, bu durmdaki bir anfinin hiç ses vermemesi mi gerekir, yoksa bass da dahil , düşük ses seviyelerinde , hem düşük hem kalitesiz mi ses verir ?

Ve 3. Eğer anfi'de ( gerçi servise de gitti ama )bir hata varsa bu düzeltilebilir mi? Yok baştan ,düşük kapasiteli yapılmışsa, bilen biri tarafından bir kaç değişiklikle performansı düzeltilebilir mi ?

Yardımlarınız için teşekkür ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst