metal halide armatürler kapasitif yüke girermi

Nasıl sayaç okurken reaktif gücü ikiye ayırmıyor kafan yerindemi senin arkadaşım?
1.8.0 +T Toplam aktif güç
5.8.0 +Ri Toplam İndüktif güç
6.8.0 +Rc Toplam kapasitif güç

İndüktif ve kapasitiften cezaya girmeden her iki değerde limit aşımı olmuşsa büyük olan üzerinden ceza uygulanıyor.
İyi bilmediğin konu üzerine bir daha yorum yapma arkadaşım diğer üyeleride yanlış bilgilendirme.

kardeş bilmediğimiz bi konu üzerinden yorum yapmıyoruz 6,8,0 demişsin sayacın üzerindeki 8,8,0 hangi değeri gösteriyor 6,8,0 diye bi değer eski sayaçlardanmı kalma acaba?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Senin dediğin tek yönlü sayaçlarda arkadaşım yine bilip bilmeden yazıyorsun. Emin olmadığınız bilgileri doğruymuş gibi paylaşmayalım.
 
Nasıl 1-2 tane problem olmaz arkadaşım ?

400w armatür cosfi=0,5 ne demek biliyormusun?
Arccosfi=0,5
fi=60
tanfi=1,732
tanfi=Q/P
Q=400x1,732
Q=692,82VAr demek.
İki tanesi 1385,64VAr demek yani 1,4kVAr. Problem olurmuymuş olmazmıymış?
şimdi cevabını sen ver.

1,2 problem olmaz derken komple sistemi göz önüne almıştım kardeş. sadece iki armatürü değil şimdi bi fabrika düşünelim çevre aydınlarması var 2 adet bi fabrika var çevre aydınlatması var 20 adet hangisini kompanze etmesi problem olur.olayı bu şekilde değerlendirmiştim arkadaşın sorduğu soruyada dikkat edersen bu şekilde idi . tabiiki biz herşeyi biliyoruz diye birşey idda etmiyoruz .bizim bildiğimiz. tedaş okumaya geldiği zaman1,8,0 bakar toplam aktif.5,8,0 bakar toplam r aktif. 8,8,0 a bakar toplam kapasitif. eğer talep gücün 9 kw ila 30 kw arası ise değerler 1,8,0 a göre %33 %20 değerlerinin altında olmalıdır. yok eğer talep gücün 30kw üzeri ise değerler 1,8,0 a göre %20 % 15 altında olmalıdır ve budeğerler sınırdır. yani yukarda yazdığın formüle göre 1,5 bi kondanstör bağlarsın bu şekilde kompanze edrsin değilmi.
 
Sn. AvcıKaplan, sn. bakanahmet'in bahsettiği "1-2 problem olmaz" durumunu ben şöyle anladım: Fabrikadaki toplam gücü göz önüne aldığımızda bir kova suda bir bardak gibi. Ama bazen oluyor ki bu bir bardak su kovanın taşmasını sağlıyor bu arada. Hatta daha önceden forumda bununla ilgili bi konu bile vardı. Adam %20,01'den indüktif cezaya kalmıştı.

Sn. bakanahmet, sayaç kılavuzlarında sayacın hangi endeksi hangi menüye yazdığı yazılıdır (genelde sayaç üzerine de yazarlar bunu üreticiler.) Ben eski bir sayaçta 3.8.0 hanesini görünce şaşırmıştım ilk meslek yıllarında.

Bir not: Keskin sirke küpüne zarar!
 
Böylesine basit konulardan böyle büyük tartışmalara nasıl giriyorsunuz anlamak güç arkadaşlar. Gençarkadaşın dediği gibi sayaç endeksleri kılavuzunda zaten yazıyor onuda geçtim +Ri , +Rc ve +T sembolleri zaten tüm sayaçlarda var kılavuza bile bakmanıza gerek yok.
Metalhalide armatürler içlerindeki balasttan dolayı Endüktif yüklerdir. Dimlenebilen tiplerinde cosfi 1'e yakındır.
Herşey bir tarafa Kaldıki tesisimizin merkezi kompanzasyonu var zaten tüm yükleri kompanze ediyor.
Birbirimize karşı sakin ve saygılı olalım. Herkesin birbirinden öğreneceği bir şey mutlaka vardır. Bu mantıkla hareket edelim birbirilerimize üstünlük sağalamaya çalışmayalım.
 
Sn. bakanahmet, sayaç kılavuzlarında sayacın hangi endeksi hangi menüye yazdığı yazılıdır (genelde sayaç üzerine de yazarlar bunu üreticiler.) Ben eski bir sayaçta 3.8.0 hanesini görünce şaşırmıştım ilk meslek yıllarında.

Bir not: Keskin sirke küpüne zarar!

valla arkadaşım yazıyorda belki bilmeyenler olabilir ilk meslek yıllarında 3,8,0 görmüşsün tabi olabilir. bizde bi tesis yaparken ilk eski zamanlarda bir binanın bir katına pano yeri yaparken bir kata 3 sayaçlık yer hazırlıyorduk aktif r aktif kapasitif düşüne biliyormusun 10 katlı binaya 30 sayaçlık pano. mekanik sayaçlar eski sistemlerde bu şekildi.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
arkadaşlar bende 30 adet 400wat metelhalide var 3.6 amper çekiyo kondostör taksam kaçlık takmamlazım tektek takmak ıstıyorum yardımcı olursanız sevinırım
otomasyon
 

Forum istatistikleri

Konular
128,237
Mesajlar
916,066
Kullanıcılar
450,036
Son üye
murki

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst