Meslek

Kitapp123

Üye
Katılım
15 Kas 2021
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
32
Meslegimden nefret eden, kendimi başarısız hisseden bir elektrik mühendisiyim.Bu duruma ne kadar süre daha dayanabilirim ,bilmiyorum.Ailem arkamda durmuyor ,çalısmak zorundasın diyor.İşi biraksam ne iş yapabilirin onu bilmiyorum.Böyle devam etsem basarisiz bir muhendis olarak devam edecegim.Burdan baska da yazacak,anlatacak kimsem yok.Belki fikir verirsiniz.
 
Ümitsiz kurbağa hikayesini okuyunuz.Öyle
pes etmek yok.Kolayı herkes başarır.Zor
olan,zoru başarmaktır.Çorum atasözü " azmile s.çan,tahtayı delermiş " der.Hangi
işi seviyorsanız,onu yapmayı deneyin.
Diploma,evlenirken belki ! işinize yarar.
 
Senin ellerin hiç su topladı mi? Ya ayakların koşuşturma dan, peki uykusuz en fazla kaç saat çalıştın? Yada iki işte çalıştın mi? Hasta babana, okuyan kardeşlerine ve eve ekmek götürdün mü? Milletin pisliği ni temizleme işi, daha sayayım mı, ekmek aslanın ağzında dei midesinde, eğer geleceğine yön vermek istiyorsan önce o şartları oluşturmak lazım. Aileni geçtim, hadi işinde bıraktın, karnını nasıl doyuracaksin? Ailemden mi harçlık alacaksın yoksa bilmediğimiz başka bir gelirin mi var. Bak okumuş mühendis olmuşsun, basarisizim yerine nasıl başarılı oluruma kafa yor. Senin yerinde olmak isteyen kaç kişi var otur düşün...
 
Şu dünyada en kötü durumlardan biri de nefret edilen bir işi mecbur olunduğu için yapmaktır. Katlanılmaz bir durum. Birkaç kez kısa süreliğine de olsa bu durumları yaşamıştım. Öyle nefret etmiştim ki CV'mde bile anmıyorum o işleri. Para elbette olmazsa olmaz ama sevmediğin bir işe de katlanılmıyor doğrusu. Çok kazanmak için nefret ettiğin bir iş mi, az kazanç ama severek yapılan bir iş mi diye sorulsa ikincisini tercih ederim. Bu duruma katlanmak zorunda olan herkese Allah yardım etsin, ne diyelim.
 
Belki fikir verir, faydamız dokunur;

İş arkadaşlarınızla bağlantılar kurun

İşyerinde arkadaş edinmek, bazen kesinlikle yardımcı olsa da yalnızca başkalarının taviz vermesiyle ilgili değildir.

Meslektaşlarınızla gerçek bağlantılar geliştirmek, işi daha anlamlı ve eğlenceli hissettirebilir.

Ayrıca, asıl işten korksanız bile size her gün sabırsızlıkla bekleyeceğiniz bir şey verir.

Bir iş arkadaşınızdan bir gün öğle yemeğine çıkın ya da kişisel sohbetler başlatmanın ve moralinizi yükseltmenin bir yolu olarak kahve ve yiyecek bir şeyler getirin.

Sorunları tanımlayın ve ayarlamalar yapın

Aceleci kararlar vermeden önce, bazı yararlı ayarlamaları düşünün. İş yerinde strese veya mutsuzluğa neden olan belirli şeyleri belirleyebiliyorsanız, bunları gidermek için adımlar atın.

Bir iş arkadaşınızla sorun mu yaşıyorsunuz? Yüz yüze görüşmek için bir zaman ayarlayın.

Senden ne beklendiğini anlamıyor musun? Patronunuzdan açıklama isteyin.

Mümkün olduğunda olumlu değişiklikler yapmak, işteki genel mutluluğunuzda dünyalar kadar fark yaratabilir.

Ayarlamak için kendinize zaman verin

Yeni bir işe yeni başladıysanız ve zaten mutsuzsanız, her şeyi bir kenara bırakıp ayrılmak cazip gelebilir. Ama ani kararlar vermekten kaçının.

Bazen bir işe ısınmak için gereken tek şey ayaklarınızı ıslatmaktır. Yeni bir ortama alışmak, sorumluluklarınızı öğrenmek ve iş arkadaşlarınızı tanımak, işle ilgili fikrinizi değiştirebilir.

Bu yüzden kapıdan dışarı çıkmadan veya yeni işinizi korkunç olarak damgalamadan önce, ona bir şans verin.

İş dışında sağlığınızı iyileştirmek için adımlar atın

İşyerinde mutsuz olmak, kişisel yaşamınızı etkileyebilir, ancak düşük yaşam memnuniyeti, işi de olabileceğinden çok daha kötü hale getirebilir.

Bazen sadece çalışmanın neden olduğu ağırlaşma olduğunu düşündüğümüz şey aslında daha derin bir konudur.

Stresinize, endişenize veya üzüntünüze gerçekte neyin sebep olduğunu düşünün. Bir arkadaşınızla veya terapistle konuşmak, işte ve iş dışında nasıl olumlu değişiklikler yapacağınızı anlamanıza yardımcı olabilir.

Sorun, işin sizi tatmin etmemesiyse, zihinsel tatmin için işinizin dışına bakmayı düşünün. Yeni arkadaşlıklar, gönüllü bir pozisyon veya sadece yeni bir hobi, tatmin edici olmayan bir işin bıraktığı boşluğu doldurmaya yardımcı olabilir.



Sınıfla istifa et​

Nefret ettiğiniz bir işten ayrılmanın geriye kalan tek seçenek olduğu bir zaman gelir.

Aşağıdaki durumlarda ayrılma zamanı gelmiştir:

her gün iş korkusuyla uyanıyorsun

büyüme için bir gelecek veya yer görmüyorsunuz

zihinsel ve fiziksel sağlığınız bir darbe alıyor

daha iyi hale getirmek için her şeyi denedin



Patronun ofisine dalıp “İstifa ediyorum” diye bağırmak yerine, iki hafta önceden haber vererek istifa mektubunuzu yazmak için zaman ayırın. Görevlerinizi devralması için birini eğitmeyi teklif etmeyi düşünün ve sert duygular olmadan ayrılın.

Unutmayın: Yeni bir pozisyon için bir tavsiyeye ihtiyacınız olabilir veya yeni iş, referans için eski işinizi aramak isteyebilir. Söylediği gibi, kapıdan çıkarken “köprüleri yakmak” istemezsiniz.

Yeni pozisyonunuza yenilenmiş bir enerji ve daha iyi bir bakış açısı ile başlayabilmeniz için iyi bir not bırakmak istiyorsunuz.

Tekrar özetleyelim

Nefret ettiğiniz bir işi yönetmek için herkese uyan tek bir yaklaşım yoktur. Her durum benzersizdir.

İşiniz berbat olduğunda pozitif kalmak zor olabilir, ancak çalışma hayatınızı ve genel refahınızı iyileştirmek için atabileceğiniz adımlar vardır.

Hâlâ mutsuzsanız ve diğer seçenekleri keşfedebiliyorsanız, başka bir iş aramanın zamanı gelmiş olabilir.

-Alıntıdır-
 
Herkesin yaşadığı benzer durumlar var.oturup mantıklı düşünmek ve karar vermek lazım.Eğer her gece iş yerini rüyanızda görüyorsanız .Nefes almakta zorlanıyorsanız her sabah işe giderken ayaklarınız geri geri gidiyorsa iş yerinde anlaşamadığınız amirleriniz ve patronunuz varsa ve kronikleşmiş sorunlar sizin üzerinize yıkılmışsa iş yerini her an aklınızda tutuyorsanız artık sınıra gelmiş sayılırsınız kendinize zaman ayırıp biraz ara vermeniz ve yeni bir iş bulmanız gerekiyor demektir.Bu durumda kesin karar vermeniz gereekiyor ve buda hiç kolay birşey değildir.Allah kolaylıklar versin.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst