Meslek lisesi öğrencisiyim nasıl bi yol izlemeliyim ?

allame0902

Üye
Katılım
17 Şub 2014
Mesajlar
2
Puanları
1
Merhaba Meslek Lisesi Elektrik-Elektronik bölümü Pano Tasarım ve Montajı dalında okuyorum. 3.sınıf öğrencisiyim ama elektrikle tanışalı uzun zaman oluyor abim elektrikçi 5-6 yıldır onun yanında çalışıyorum ev tesisatı hakkında bilmediğim hiç bir şey yok inşaatlarda vb. tesisat döşeme işlerinde her şeyi biliyorum. Ailemin durumu pek iyi olmadığından dolayı 2 yıl direk geçiş hakkımı kullanarak 2.öğretim (gece okulu) üniversite okumak istiyorum sonradan dikey geçiş sınavı ile +2 yıl okuyarak mühendis olmayı düşünüyorum. Kafamda gece okulu okuyarak gündüzleri bir işte çalışmak var, amacım para kazanmak değil de daha çok işte tecrübeli olmak istiyorum. Adıyamanda yaşıyorum bi çimento fabrikasında ailemin arkadaşları-dostları var stajımı orda yapıcam. İş ilanlarına baktım ama her firma askerliğini yapmış eleman arıyor liseyi bitirir bitirmez iş bulabilir miyim ? Stajıda o fabrikada yaparak işi tam olarak öğrenmeyi istiyorum. Hem mühendis oldugum zaman tecrübemde olacak. Bu sektörde ki abilerime soruyorum doğru mu düşünüyorum ve askerliğimi yapmadan bi firmada işe girmem mümkün mü :confused:
 
Askerliğini yapmadan benim gibi kamu'da işe başlayabilirsin :)

Öncelikle bu yıl yapılacak olan KPSS ye kesinlikle gir. Elinden geldiğince hazırlan. Lise mezunu olarak atama şansın daha yüksek. Okulu çalışırken de okursun.
Üniversite konusuna gelince, 1. öğretim okumanı tavsiye ederim. Hem çok daha az masraflı olur, hemde derslerine daha çok çalışırsın. Ben 2. öğretim okudum ( Hatalı tercih:) ) doğru düzgün ders çalışacak zaman bulamıyorsun 2. öğretim okuyunca, üstelik birde gündüzleri çalışırsan derslerini tamamen boşlarsın. Zaten bir süredir işin içinde olduğunu belirtmişsin,bu seni üniversitede bir adım öne taşıyacak. Birçok arkadaşım iş-okul ikilisini bir arada götürmeyi denedi fakat hiçbirinin dersleri iyi değildi. 2 Yıllığı biraz ders çalışarak iyi dereceyle bitirdinmi, hatta bölüm birincisi de oldunmu DGS ye girerek bir anda mühendisliğe kayıt olabilirsin. İnan çok zor değil. Askerliği yapmadan bulduğun işte asgari ücretten fazla alabiliceğini sanmam. Ben asgari ücretle çalışmıştım.
 
dediğim gibi ücret pek önemli değil harçlığımız olsun yeter mühendis olunca iş tecrübem olsun istiyorum. Elektrik derslerinden yana hiç bi sıkıntı olmaz üniversitede hem Adıyaman küçük yer en uzak yer minibüsle 15 dk :) Üniversitede branş dersleri görecek miyim acaba ?Yani elektrik dersleri dışında?
Bir de iş tecrübem olsun diyorumda işçi olarak çalıştıgım süre Mühendis olunca iş tecrübesinden sayılıyor değil mi ?
DGS çok basit bi sınav bana göre zaten derslerim çok iyi sayılır ortalamam 75'in altına düşmedi hiç üniversiteyi dert etmiyorum benim için önemli olan işi tam olarak öğrenebilmem ve iş tecrübemin olması
 

Forum istatistikleri

Konular
128,207
Mesajlar
915,824
Kullanıcılar
449,987
Son üye
mavcil19

Yeni konular

Geri
Üst