Meslek grupları risk sıralandırması nedir?

tekesh

Üye
Katılım
13 Şub 2009
Mesajlar
56
Puanları
1
Yaş
37
içinde bulundugumuz canım turkiyemde hangi meslek dalının tehlikesi daha fazladır sizce arkadaşlar.
 
Meslek olarak değilde, çalışma alanı olarak düşünmek lazım.
Örneğin inşaat işleri tehlikelidir.
"Ağır ve tehlikeli işler yönetmeliği" Resmi gazete sayısı>25494
 
ElektrikÇi olcaksan Uyanık Olcaksın Bıanlık Dalgınlık senı hayatından edebılır felc edebılır.
 
Benzer bir tartışmayı Amerika'da yapmışlar.Uçak gemisi pilotları,astronotlar falan.Sonuçta en tehlikelisi Alaska'da istakoz avcıları çıkmış.Diğerleri''hadi len'' diyor.Ne var ki istatistik böyle.
 
Arkadaşlar dikkatli olunmassa herişin kendine göre riski yülsektir.
 
elektrigin riski %100 dür görmedigin dokunamadıgın bir meslektir elektrik yaptıgın yanlışların
bedelini yapan öder bu meslegi yapıyorsan çok dikkatli olacaksın
 
okuduğum bir yazıda en riskli iş olarak hava alanlarında kule görevlisi olmak ikinci olarak da elektrik işleriyle uğraşmak yazıyordu
 
1-Baz İstasyonu İşçileri
Ölüm Oranı: 100.000 de 184


137-199x300.jpg

Şu an en fazla ölüme yol açan meslek bu. 2006 yılında 18 baz istasyonu işçisi hayatını kaybetti. Sayı olarak az gözükse de bu rakam bu meslekte ölme ihtimalinizin ne kadar fazla olduğunu gösteriyor. Peki neden bu kadar tehlikeli? Çünkü cep telefonu şirketleri sürekli olarak daha fazla, daha büyük ve daha hızlı baz istasyonları inşa etmeye çalışıyorlar. Bunun yanında kulelerin yapımı için küçük şirketlerle çalışılıyor. Küçük şirketlerin ise güvenlik donanımları yeterli olmayabiliyor. Eğer çalışan işçi yaralanır ya da ölürse ceza veya dava büyük şirkete değil küçük şirkete açılıyor.


2-Ticari Balıkçılık
Ölüm Oranı: 100.000 de 142

228-300x225.jpg

Toplumda en tehlikeli meslek olarak bilinen balıkçılıkta yılda 51 kişi yaşamını yitiriyor. Güvertedeki ağır aletler, zorlu hava koşulları, aniden kopan fırtınalar, dev dalgalar ve etrafınızdaki halatların yanı sıra işler kötüye gittiğinde kaçacak hiçbir yerinizin olmayışı balıkçılığın ne kadar tehlikeli olduğunu ortaya koyuyor.

3-Pilot ve Uçuş Görevlileri
Ölüm Oranı: 100.000 de 88

328-300x215.jpg

Ölüm oranına baktığımızda aslında sıralamada 2. olması gerekiyor. Ancak bu meslek grubu son 2 ye göre biraz daha güvenli bir iş. Pilot deyince akla genelde ilk olarak yolcu uçakları ve özel jetler gelse de ölümlerin daha çok gerçekleştiği durumlar aslında mahsul ilaçlama ve deneysel uçuşlarda gerçekleşiyor. Mahsul ilaçlayıcıları uzun saatler çalışıyor ve yoğun kimyasallara maruz kalıyorlar. Bunun yanında alçak uçmaları ve her an bir elektrik direğine çarpma ihtimallerini de düşününce pilotluğun ne kadar riskli bir meslek olduğu ortaya çıkıyor.

4-Keresteci
Ölüm Oranı: 100.000 de 81

429-180x300.jpg

Tehlikeli aletlerle bir de uzun çalışma saatleri işin içine girince kerestecilik mesleği de ölüm oranlarının en yüksek olduğu meslek gruplarından bir tanesi oluyor. Rüzgarların, düşen dalların ve gizli köklerin çok sıkıntı yarattığı alanlarda gerçekleşen kereste işleri herkes için tehlike yaratır. Bir zamanların en tehlikeli mesleği olan kerestecilik şirketlerin getirdiği düzenlemelere rağmen her yıl 64 kurban vermeye devam ediyor.

5-Demir-Çelik İşçileri
Ölüm Oranı: 100.000 de 61

529-186x300.jpg

Bu işçiler yeni binalar, köprüler ve diğer büyük inşaatlar için bina iskeleti inşa ediyorlar. Bu iş cesareti olmayanlar için hiç uygun değil. Yanlış atılan bir adım sizi yere çakıp kemiklerinizi paramparça edebilir ki bu meslekteki çoğu ölüm de maalesef bu şekilde gerçekleşiyor. Güvenlik önlemleri ve sıkı kurallara rağmen her yıl 31 kişi bu şekilde hayatını kaybediyor.

6-Çöpçüler
Ölüm Oranı: 100.000 de 42

629-214x300.jpg

Bu meslek sadece çöpleri evinizin önünden alan çöpçüleri kapsamıyor. Bu gruba makine ve vinç operatörleri, inşaat sonrasında ki hafriyatları kaldıranlar da dahil. Bazı meslekler sizden zor hava şartlarında, yüksek yerlerde, uzun saatler aynı şeyi tekrarlamanızı gerektirebilir. Büyük şehirlerdeki çöp toplayıcıları her zaman kendilerini kesme ve geçen arabalar tarafından çarpılma riski altındadır. Fiziksel kazaların yanında daha uzun süreli yaralanmalara yol açan kimyasallar da riski arttırmaktadır.

7-Çiftlik Çalışanları
Ölüm Oranı: 100.000 de 38

729-198x300.jpg

İşin içine büyük makineler ve uzun çalışma saatleri girince bir kazanın gerçekleşmesi de sadece an meselesi olabiliyor. Uzun çalışma saatleri, kullanılan tehlikeli aletler , makine ve kimyasallar; Yetersiz eğitim veya bir anlık dalgınlık, 2 traktörün çarpışması veya zehirlenme gibi tehlikeli sonuçlar doğurabiliyor.

8-Çatı Tamircileri
Ölüm Oranı: 100.000 de 35

828-300x206.jpg

Ağır ekipmanları taşımak, eğilmek, bükülmek, tırmanmak, sıcak, rüzgar, uzun çalışma saatleri… Çatı tamirciliği hiç de kolay bir meslek değil. Fiziksel zorlama, dikkatsizliği de beraberinde getiriyor ve yorgunlukla beraber çalışanlar güvenliklerini sağlayan teçhizatları kullanmıyor. Ufak kazalara yol açan çivi tabancaları, ziftten kaynaklı yanıklar ve diğer potansiyel tehlikelerin yanında merdivenden, iskeleden ve eğimli çatılardan düşmek çok daha büyük riskler içeriyor. 2005 yılında 94 kişi bu şekilde hayatını kaybetmiş.

9-Elektrik Hattı Çalışanları
Ölüm Oranı: 100.000 de 34

928-246x300.jpg

Tehlikeleri göz önüne alındığında tam bir babayiğit mesleği olduğunu söyleyebiliriz. Dev bir direğe tırmanmak başlıbaşına bir meziyet üstelik işinizi yapabilmek için bu direğin üzerinde değişik açılarda durabilmek de cabası. Elektrik akımına kapılmamak için giydikleri yüksek korumalı donanımları ve düşmelerini engeleyecek olan ekipmanlarına rağmen her yıl 36 kişi bu iş sırasında hayatını kaybediyor.

10-Kamyon Şoförlüğü
Ölüm Oranı: 100.000 de 27 kişi

kamyon-240x300.jpg

Bir senedeki toplam ölümlerin %12 sini oluşturan ve yılda ortalama 905 kişinin öldüğü kamyon şoförlüğünün, listenin sonunda olmasının sebebi çok sayıdaki çalışan sayısı. Kamyon şoförleri yola çıkmadan önce ciddi bir eğitimden geçerler. Çoğunlukla diğer araçlar, dev kamyonların yanından geçerken paniğe kapılır ve direksiyon hakimiyetini kaybeder. Eğitimli olan kamyon şoförleri ise kazayı önlemeye çalışırlarken genelde kaza yaparlar. İstatistiklere göre kamyon kazalarındaki ölümlü kazaların %70 ini bu durum oluşturuyor.

TERSANE İŞÇİLERİ EN BAŞ SIRAYI ALMALIYDI ASLINDA !
 
Bence en tehlikeli iş bilinçsiz yapılan işlerdir. Sadece fiziki acıdan değil manevi anlamdada...
 
Ben okulda Sırf arkadaslarım Güvenlik önlemi almadan iş yaptıkları için onlarla çalısmayı hiç bir zaman istemedim..
Çünkü bir Uygulama yaptımızda adam 380v luk Asenkron motorla oyun oynuor..
Bazıları Enerji varken güç kaynağı devresine parmağını sokuor...
Onun için her zaman iş güvenliği için tedbir almadan işe başlamam..


Bana göre dünyanın en zor işi Morg da Çalışmak veya Mezar bekçiliği ?
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,289
Mesajlar
916,461
Kullanıcılar
450,118
Son üye
TheTwize

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst