Meskende kompanzasyon olurmu?

marque

Üye
Katılım
4 Eki 2010
Mesajlar
3
Puanları
1
Merhaba, yeni aldığım evde yerden ısıtma sistemi için ısı pompası kurdurdum. Bu cihaz trifaz olduğu için güç arttırımı istedim, ve yeni sayaç takıldı. Daha önce oturduğum evde günlük harcamamız ortalama 12kw civarındaydı. Bu takılan cihaz 21 kW olarak geçiyor, ve tüketimine baktığımda 4.6kw yazıyor. Cihaz yaza kadar durmadan çalışacağından aklıma reaktif güç geldi. Diğer iki abone monofaz kullanıyor, bende de sadece ısı pompası trifaz diğer cihazlar monofaz ne tavsiye edersiniz?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Mesken abonelerine,kompanzasyon tarifesi uygulanmamaktadır.Herhangibir tedbir almanıza ( özellikle,enerji tasarruf adlı palavra aletleri ) gerek yoktur.
 
fahri beyin dediği gibi meskenlerde kompanzasyon zorunluluğu yok ama siz yinede isterseniz pompanızın ihtiyacı kadar kondansatörü paralel bağlayıp gereksiz akımlarda kurtulabilir ve tesisatınıza az yük bindirmiş olursunuz tabi ki bu isteğinize bağlı bu yapılacak işin tasarrufla bir alakası yoktur
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…