Merkezi Uydu Sisteminde (Bazı Uydu Alıcılarında Sinyal Yok Sorunu) Konusundaki Tecrübem

SoruSorma

Üye
Katılım
17 Nis 2006
Mesajlar
204
Puanları
31
Yaş
36
Cümletten Selamun Aleyküm,

Merkezi uydu sistemleri konusunda pek tecrübe sahibi değilim
Arkadaşımın oturduğu 38 daireli apartmanda 40/10 iki adet merkezi uydu santrali var bazı dairelerde sinyal sorunu olduğunu ve iki farklı elektrikçi çağırdıklarını ve bu sinyal sorununun çözülemediğini söyledi hemen vakit kaybetmeden ne tür sorunlar olduğunu ve nasıl çözüldüğünü anlatayım.

Sinyal sorunu yaşanan daireye sinyal bulucu cihaz ile bakıyoruz türksat/hotbrid/digitürk uyduları sorunsuz çalışıyor.

8 Numaralı dairede Next 2000HD Minix İnternet Machina marka model cihaz var bu cihazı taktığımızda kesilikle sinyal alamıyoruz.
denemek için atlanta marka bir uydu cihazı bağladık kanallar sorunsuz gösteriyor daire sahibine uydu cihazınız arızalı dedik oda servise gönderdi cihaz servisten herhangi bir sorun olmadığı gerekçesi ile geri geldi ama aynı dairede yine çalışmıyordu, cihazı başka bir apartmanda merkezi uydu sisteminde denedik normal çalışıyor, sonra tek çanak kurup denedik yine normal çalışıyor.

13 Numaralı dairede dreamstar dreamini hd uydu alıcısı var sinyal bazen gelip gidiyor. fakat başka bir cihaz takınca veya sinyal bulucu cihaz ile sorunsuz çalışıyor. bundaki sorunda daire 8 ile benzer belirtiler vardı.

En sonunda cihazlar ile mevcut binadaki merkezi uydu sistemi arasında bir uyumsuzluk var diye düşünmeye başladık, daire 13'te prize yakın bir yerde anten kablosunu F/F ek parçası ile ek yapmışlar, benimde elimde bir parça kablo vardı bende öylesine denemek için elimdeki kablonun bir ucunu anten kablosunun ek yerindeki dış örgülü ucuna, diğer ucunuda prizin topraklama ucuna değdirdim Bingooo cihaza sinyal gelmeye başladı meğersem merkezi uydu sistemini kuran arkadaşlar merkezi uydu santrali gövdesini topraklama yapmamışlar çatı katına çıkıp bir parça kablo ile merkezi uydu santralinin gövdesini toprakladık bütün apartmandaki yaşanan uydu sinyal sorunları şak diye düzeldi

Buda böyle bir anımdır.

Sevgiler
 
Uydu alıcısı merkezi sistemi desteklemiyor hiç bi şey yapamazsın uydu alıcısını değiştirmem lazim
 
Yeni konu açmadan buradan sorunumu dile getireyim.
Merkezi sistem TV kendinden uydu alıcılı TRT HD yayınları yok CNN HD arada gidip geliyor bu neden olabilir ? Televizyonu yeni aldım daha önceki uydu alıcısı da bu tür sorunlar olmuyordu.
 
merkezi uydu sistemlerinde kendinden alıcılı televizyonlar için ayrı bir diseq ayarı yapman lazım yoksa tv ye görüntü gelmiyor eski tip uydu takarsan geliyor benimde öyle oldu yeni tv alınca görüntü gelmedi servis anten sisteminden dedi sonra antenci geldi o ayarladı televizyonu
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,912
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst