merkezi uydu sistemi

Katılım
8 Mar 2016
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
48
merhaba arkadaşlar. 4 kat 8 daireli en üst katlar dubleks bir apartmanda merkezi uydu sistemi kurmak istiyoruz. Her dairede en az 3 veya 4 adet tv prizi olacak. Ayrı ayrı tv prizlerin de yayınları ayrı almak kaydı ile kurulum yapılacak. Bunun için her tv prizine ayrı ayrı tv kablosu çekilmesi mi gerekiyor. Yoksa her daireye tek tv kablosu çeksek daire içerisin den dağıtsak olmaz mı. Yayın kalitesinin bozulmasını istemiyoruz. bunun için ne yapmamız gerekiyor
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Her pirize merkezi sistemden ayrı ayrı kablo çekmeniz gerekiyor.

8 daire her dairede 3 oda deseniz 24 çıkışlı bir merkezi ünite almalısınız. Aşağıda bir merkezi uydu sistemi ( multiswitch ) uygulama şeması bulunmaktadır.

Bu sistem 8/20 olarak adlandırılır. 8 giriş 20 çıkış verir. Bu 8 gürüş demek alt band üst band yatay ve dikey yayınlar için toplam 4 giriş yani bir uydu için 4 ikinci uydu için 4 bağlantı portu yani bu sisteme 2 ayrı uydudan yayın alınabilir.

Çıkış kısmında ise 20 adet ayrı ayrı cihaz çalıştırılabilir demektir.

Size lazım olan önce kaç uydudan yayın alacaksınız bunu belirlemelisiniz sonrasında kaç dairede kaç pirizde toplam yayın dağıtmak istiyorsunuz bunu belirleyip bu bilgiye göre multiswitch seçeceksiniz. sonrasında gerekli çoklu çıkışlı lnb ler antenler v.s. adedi belirlenecek.

Kolay gelsin..

162422501_s.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,585
Kullanıcılar
449,925
Son üye
Taylor Quinntin

Yeni konular

Geri
Üst