Mcquay. su soğutmalı soğutma grubu hakkında

kamura

Üye
Katılım
4 Ağu 2007
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
39
selam arkadaşlar MCQUAY Su Soğutmalı Soğutma Grubularının işletmesi, arıza ve Bakım konularıyla ilgili uzman arkadaşlardan bilgi ve detaylı dökümanlar arıyorum şimdiden teşekkür ederim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
tam olarak sorunlarını söylerseniz size yardımcı olmak isterim cihazda kaç komprosör var hava soğutmalımı vb gibi
 
Kamura merhaba işletme olarak kulede kimyasal su ıslahı yapmanızı öneririm bulunduğunuz yeri söylerseniz bu konuda yardımcı olabilirim.
 
selam onur16 bulunduğum yer ankara kuledeki suya artı bir kimyasal uygulamıyoruz sağdece normal arıtmadan geçiyor ortalama 3- 4 derece sertlikte su veriyoruz.
 
Sn Kamura 3-4 derece fransız,alman yoksa ppm mi? , beslediğiniz suyun iletkenliği nedir ,kulenin toplam su hacmi , sirkulasyon debisini verirseniz daha çok yardımcı olabilirim.
Kolay gelsin
 
selam onur16 sertlik fransız, iletkenliği nasıl ölçülür bilgim yok toplam su hacmi ise 2 ton sirkülasyon debisine de bakıp yazarım.
 
Sn Kamura kusura bakmayın geç döndüm 3 fr soğutma kulesi için yüksek bir sertliktir bu 30 ppm eder önerilen Max 2 ppm dir yani 0,2 fransız.
İletkenlik konusuna gelince iletkenliği yani kondüktiviteyi ölçen basit cihazlar vardır 100 Ytl civarında bunlardan bir adet alıp kuleye beslediğiniz suyun iletkenliğini ölçmelisiniz.
Besi suyu iletkenliği (çarpı) 2,5 çıkan değer kule suyunuzun olması gereken maksimum iletkenlik değeri olmalıdır .
Kule suyunuz bu değerden yüksek ise tahliye vanasını hafif açıp kule suyu iletkenliğini Max. değerin altında tutmalısınız .
Oluşacxak su kaybını fazla önemsememelisiniz çünkü sisteminizi sorunsuz bir şekilde çalıştırmanın ilk ve en önemli adımlarından biri budur.
En son olarak ta mutlaka ve mutlaka onaylı iş yapan kimyasallar kullanmalısınız.
Mail adresime tel numaranızı gönderirseniz sizi ararım kolay gelsin
 
Sn onur16 buraya kadar anladım teşekkür ederim.Önerdiğniz bulunması kolay kimyasal ismi verirmisiniz.Ayrıca kimyasal uygulamasında dikkat edilecek hususlar örnek kontrast ayarı olacak mı gibi.
 
Sn Kamura kimyasal uygulamasında dikkat edilecek en önemli husus temin ettiğiniz firma tarafından yapılacak sürekli analizlerdi.
Eğer isterseniz size temin edebilirim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,203
Mesajlar
915,798
Kullanıcılar
449,984
Son üye
riki35

Yeni konular

Geri
Üst