Manyetik ile civata besleme

Katılım
9 Ağu 2020
Mesajlar
312
Puanları
6
Video ÖRNEKTİR.!

Merahaba, videoda ki gibi manyetik olarak civataları nasıl yürütüyorlar ?
Sanırım bu sistem vibrasyon değil. Manyetik olarak yürütülüyor gibi geliyor ama tam bilgim yok sizlere soruyorum var mı bu sistemleri bilenler ?
 
Vibrasyon olusturmak icin buyuk gucte tiresimler icin eksantrik mekanizmalar, dusuk gucte titresimler icin de tras makinelerindeki gibi elektromiknatisli titresim duzenekleri kullanilir.

Videoda hareket eden vidalarin buyukluk ve sayilarini dusununce, muhtemelen eksantirik aksamli mekanik bir duzenektir.
 
Trafo ile yapılmış bir sistem fakat ne tür bir trafo kullanmak gerekli ?
 
O zaman tras makinelerindeki prensip kullanilmistir. Trafo demeyelim de bobin kullanmislar.

Trafolarda kullanilan E-I saclarin E olanlarini bir araya getirilip E seklinde paket olusturturulur. Duzenegin karsisina da I lardan paket olusturur, I pakete yayli bir duzenek eklenir I duzenegi bobine uygulanan frekansda titrestirilir. Yay esnekligi ve I paketin bagli oldugu mekanizmanin kutlesi ayarlanarak rezonans saglanir.

Vidali sistemde kutle cok degisken degilse benzer yapi kurulabilir. Rezonans olusturulamazsa titresim genligi az olacaktir.
 
Devre falan yok. Dogrudan bobine 220v u vereceksin. Doner motoru olmayan berberlerdeki elektrikli sac kesme makinalarinin icine bakarsan prensibin basit oldugunu goreceksin.

9400-Vibrator.jpg

Bobin kismi asagidaki gibi.

O1CN01Ip3d3e1d4OyiqtWei_!!37743682.jpg
 
Son düzenleme:
anladım malzeme hazır malzeme. Ve verdiğimiz voltaja göre de titreşim aralığı değişmiş oluyor. Teşekkür ederim.
 
birde böyle bir şey var, çiviler nasıl tek yöne hizalanıyor bunu da ben anlamamıştım. çivilerin önceden kutupları olmalı ama dağınıkken manyetizma özelliği gözükmüyor.

 
Elektromiknatis icine koyuyorlardir. Fakat buradaki asil garip olan civiler makine icine dokulurken kimisinin basi sagda kimisininki solda olsa bile havada takla atip ayni yone siralaniyorlar.

Civiler miknatislansalar bile hepsinin basi mesela N ise diger tarafi da S olacagindan yanyana yaklasirlarsa birbirlerini itmeye calisacaklarindan birbirlerine yapismazlar.
 
Son düzenleme:
Video ÖRNEKTİR.!

Merahaba, videoda ki gibi manyetik olarak civataları nasıl yürütüyorlar ?
Sanırım bu sistem vibrasyon değil. Manyetik olarak yürütülüyor gibi geliyor ama tam bilgim yok sizlere soruyorum var mı bu sistemleri bilenler ?
Bu sistem vibrasyon trafosu kullaılarak yapılıyor bildiğimiz vibrasyon daha önce çşivi fabrikasında kullandım bu sistemleri bunların hız sürücüleri var http://www.altastrafo.com/vibrasyon-transformator/
bu sürücüler le hız kontrolü yapılıyor Enda nında var ama akımı düşük böyle bir sistem için en az iki tane tarfo lazım ki biz 3 adet kullanıyorduk akım yetmediği için enda nın cihazları yanıyordu https://elimko.com.tr/tr/urunlerimi...r-cihazlar/e-vs-100-serisi-vibrator-suruculer
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,880
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst