maksimum demand

salserol

Üye
Katılım
24 Eyl 2006
Mesajlar
29
Puanları
1
Yaş
39
selamlar..
trifaze elektrik sayaçlarında maksimum demand diye bir kısım var. bende bu 5,567 gözüküyor.
maksimum demand neyi ifade ediyor.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Maksimum demand sadece trifaze sayaçlarda değil, monofaze sayaçlarda da vardır. Anlamı ise; şimdiye kadar şebekeden çekilen gücün en üst düzeyde olduğu sarfiyat miktarıdır. Yani siz sayaçtan aynı anda 5.567 kw enerji çekmişsiniz. Birçok alıcının aynı anda devrede olduğu zamandır. Benim evin sayacı monofaze, bende de 3.876 kw. görünüyor. HOŞÇAKAL
 
demand değeri tesisteki güçlerin kalkınma anında aşırı yüklenmeleri sonucu oluşan kalkınma kayıplarıdır. ve bu elektrik şirketi tarafından istenmeyen bir durumdur. tesis cihazları her ne kadar çok devreye girer çıkarsa değer o kadar artacaktır. tesisteki güçler 1 ay kesintisiz durmadan çalıştığında bu değerde 1 değişme olmayacaktır. tabii ki bu mümkün değil :) elektrik şirketi fabrikalar ile anlaşma yaparken kwh ücretini demand deerine göre belirlerler. eğer anlaşılan demand değeri üzerine fabrika çıkarsa belirli çarpanlar ile ceza öder.
 
Şebekeden çekilen enerjinin 15 dakika boyunca en yüksek çekilen değerdir.Bu Maksimum demandın hiç bir zararı yoktur.Fakat bazı otoprodüktörlerin resmi anlaşmaları oluyor.Maksimum demand anlaşması yapılmış ise ve bu demand değerini geçer ise büyük cezalar kesiliyor.

İyi Çalışmalar
 
Tedaş'ın elektrik satışında çift terimli tarife olarak adlandırılan tarife gurubu vardır.Aktif enerji birim fiatı normal tarifeye göre biraz ucuzdur ancak güç bedeli olarak bir bedel tahakkuk ettirilir.

Bu tarife grubu aynı güçle 24 saat çalışan tüketicilere toplam fatura tutarında avantaj sağlar. Ama bu tarifeyi seçerken Tedaş ile yapacağınız sözleşmede angaje olacağınız gücü iyi tesbit etmeniz gerekmektedir.

Bu faturalamaya esas gücün tesbiti için en iyi yöntem mümkünse analizör bağlamak ,bu imkanımız bulunmuyorsa satışa esas kombi sayacın 1.6.0 menüsünden istifade etmektir.

Burada yazılı değerin çarpanla çarpılması sonucu çıkan KW değeri tesisinizin 1 aylık faturalama dönemi içinde çektiğiniz güçlerin, 15 dakika aralıklı olarak tesbit edilmiş ortalama değeridir.. Ölçü aletleri ile yapacağımız tek tek hesaplamalar yanıltıcı olabilir.
 
selamlar..
trifaze elektrik sayaçlarında maksimum demand diye bir kısım var. bende bu 5,567 gözüküyor.
maksimum demand neyi ifade ediyor.

Beyler tartışmanıza gerek yok, naçizane doğru cevap budur.

Sayacın üzerindeki maksimum demant değeri o ay içerisindeki (ayın 1inden ayın sonuna kadar olan süreçte (31-30'una kadar) sayacın kaydettiği) sistemden çekilen en fazla güçtür.

Mesela ayın 1inde saat 00:00'da bu değer sıfırlanır. Ayın 31'ine veya o ay kaç çekiyorsa o tarihe kadar en yüksek değeri tutar.

Bunu nereden mi biliyorum? Kullandığımız elektronik sayacın bilgisayar ile izleme özelliği var ve her saat başı yaptığı ölçümlerde endeks listesinde ay başında bu değer sıfırlanıyor ve ay sonuna kadar bu değer hep en yükseğini tutuyor.

Eğer (genel ismiyle) TEDAŞ ile demand anlaşmanız varsa ve bu değeri aşarsanız size ceza ücreti keserler. En son kW başına kestikleri ceza miktarının birim fiyatı 2,8TL idi. Tabi bizim aşma miktarı 3kW kadardı, belki daha yüksek aşmalarda daha yüksek ceza kesiyorlardır.

İyi çalışmalar.

Not: Google'da aratınca bu konu çıkıyor ilk sırada. Belki gören faydalanır diye yazdım. Konu eskiymiş oysaki :)
 
Son düzenleme:
yani demant antlaşması isteğe bağlımı oluyor eğer öyleyse avantaj yada dezavantajları nelerdir
 
merdoğmuş arkadaşımızın da dediği gibi maksimum demand tesisinizin 1 ay içinde çektiği maksimum güçtür.kw cinsindedir.söz konusu işletme sizin eviniz ise demand anlaşması olmaz çünkü kurulu gücünüz mesken abonelerinde 5kw olarak sabit alınmaktdır.fakat işletmeniz büyük ise demand anlaşması yapabilirsiniz..taahhüt ettiğiniz gücü geçerseniz cezaya girer..
 
demand ayda bir sıfırlanıyor ama faturalarımız 15inde okunuyor. demek ki fatura okunduktan sonra son iki hafta istediğim kadar yüklenebilirim :)
öyle mi?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,882
Kullanıcılar
450,000
Son üye
ozproje46

Yeni konular

Geri
Üst