Makine imalatı

Katılım
27 Tem 2018
Mesajlar
61
Puanları
1
Yaş
26
Merhaba. Yeni mezun bir mühendisim. Malum pandemi nedeniyle iş bulmakta zorlanıyorum. O yüzden endüstriyel bir makina imal etmeyi düşünüyorum. Paketleme makinesi, dolum, tartım makinesi gibi. Tabiki destek alarak ama ne gibi bir makina yapılabilir bilemiyorum. Bu konuda fikirlerinize açığım
 
Merhaba. Yeni mezun bir mühendisim. Malum pandemi nedeniyle iş bulmakta zorlanıyorum. O yüzden endüstriyel bir makina imal etmeyi düşünüyorum. Paketleme makinesi, dolum, tartım makinesi gibi. Tabiki destek alarak ama ne gibi bir makina yapılabilir bilemiyorum. Bu konuda fikirlerinize açığım
Önce araştırma yapmanız lazım hangi sektörde ne gibi bir açık var hangi makinayı yaparsam satabilirim gerekli izinleri alabilirmiyim .güvenlik şartları nedir gibi. birsürü konu var.Yeni mezun olduğunuz için doğal olarak makina konusuna ne kadar hakimsiniz buda başka bir konu Sakın yanlış anlamayın bu yazdıklarım belli konuları yaşadıktan sonra edindiğim tecrübelerin sonucudur Çünkü bende arkadaşımla bir makina yaptım gidip arkadaşımla yerinde kurup çalıştırdık fakat makinayı sipariş eden arkadaş ben artık bu makinayı almayacağım hasta oldum işlerim bozuldu dedi.Hadi bakalım ne yapacaksın sözleşme imzalamadık, peşinat almadık çalışmamız harcamalarımız yola verdiğimiz nakliye hepsi elimizde kaldı .Makinayıda orada bıraktık çünkü geri dönüştede nakliya parası verecektik zarar üstüne zarar .30 yılı aşkındır sanayide fabrikalarda çalışıyoruz .Aynen sizin gibi düşünüp kendi işimizi yapalım dedik makinayı yaptık ama diğer konuları bilmiyorduk sadece sözle güven ilişkisine dayanarak iş yaptık ama malesef piyasada işler böyle yürümüyormuş.Ayrıca Biz cok duygusalız neredeyse ağlayacaktık adam hastayım ameliyat olacağım elimdeki herşeyi kaybettim dedi çok üzüldük .Yokluğun ne demek olduğunu az çok yaşayıp gördüğümüz için adama tek laf edemedik .Çıktık geri geldik Yıllardır emeğimizle çalışyoruz gaddar olmak acımasız olmak bize göre değil.Durum aynen böyle oldu Şu da var biz yapamadık diye bu sizinde yapamayacağınız manasına gelmez.
Sadece bizim yaşadıklarımızdan ders alın yolunuza öyle devam edin işinizi sağlam tutun size başarılar dilerim saygılar selamlarımla.
 
Bana kalırsa olaya ters başlanmış.

Bu tip durumlarda önce ne yapılacağına karar verilir, ortada bir hedef vardır.Bu ister End. makine olsun ister mutfakta yemek yapmak.

Daha sonra istediğiniz şeye göre üretme ve yapma kabiliyetine odaklanırsınız.

Açık konuşayım bir şey üreteyim diye yola çıkıp, ürün talebi, tasarın/üretim maliyetleri, satış ve sonrası v.s gibi etkenleri düşünmeden işe girer ,sağdan soldan duyduklarınızla iş yaparsanız ilk tecrübenizde batarsınız.

Özetle bu işlerin ilk basamağı fikirdir ve her şey onun üzerine bina edilir.Siz tam tersini yapmaya çalışıyorsunuz.
 
Piyasada çalışmadan bu insanların en çok ne makinesine ihtiyacı var ,yurtdışından getirilen pahalı ulaşılması zor cihaz ,makine hangisi sorusuna cevap bulmak zor.
Kalıp serileme sistemi vardı bende kesiyor kartonu felan ,dizayn programı ayrıca tekstil endüstrisi kullanıyor meşhur Amerikan malı ,geçen gördüm Çin parçaları felan yerlisini yapmışlar ucuz tabi .
Gençken plastik makineleri yapan bir yerde çalıştım uzun süre ,oranın sahibi tornacıymış gençken ,plastik makineleri uzmanlık alanı ,Çerkezköyde 10000 metrekare de üretim yapıyor şimdi .

Bütün iyi icatlar ihtiyaçtan ortaya çıkmıştır, ihtiyacı belirle ya da insanların ona ihtiyaç duymasını sağla ,otuz sene önce insanların ne bilgisayara ne de Windows işletim sistemine ihtiyaçları vardı,cep telefonlarını hayal bile edemiyorduk ben ediyordum ayrı olay (bilim kurgu filmleriyle büyüdüm Star Trek,Yıldız Savaşları ...),madem birikimin var önce hayal et Edison,Bill Gates,Steve Jobs,Tesla hepsi önce hayal etti ihtiyacı belirledi sonra da bizi o ihtiyaç olmadan yapamayacağımıza ikna etti.
Bir çok makine tasarım işinin kumanda ,elektrik sistemlerini dizayn ettim(plastik makineleri,taşıma konvenyör,paketleme) çoğu başarısız oldu neden biliyor musun ?Hepsi taklitti olanı yaptılar iki makine sonra satamadılar olan bizim ödemelere oldu:)
Dediğiniz makineleri yapan çokça firma var piyasada,ya o fikirlerden birini alıp eksiklerini tespit edip geliştirin ya da kendi özgün fikrinizi geliştirin ,yaptığınız cesaret gerektiren zor iş ,başarılar dilerim.
 
Merhabalar.
Bütün arkadaşlarımızın dediği gibi var olan birşeyi yada benzerini yapmanız pek dikkat çekmeyecek ve sizin hevesinizin kırılmasına sebep olabilecektir.
Bin düşünüp bir söyle lafından yola çıkarak ihtiyaç doğrultusunda özel bir makina yapmak belkide sizin için mükemmel bir başlangıç olabilir.
Araçlardaki immobilizer güvenlik sistemi için kontağa yerleştirilen immobilizer okuyucu halkayı yerinden çıkarmak için bile bir alete ihtiyaç var.
Bijon anahtarını değil,bijonu.
Kapı kilidini değil,kapıyı üretmek gibi düşünmek geldi içimden.
Allah işinizi gücünüzü rast getirsin layık olduğunuz yere gelmeniz dileğiyle.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,118
Mesajlar
915,147
Kullanıcılar
449,822
Son üye
hamidettin

Yeni konular

Geri
Üst