Makinanın ana NH sigortalarına göre UPS ve JEN seçimi

Ambitious

Üye
Katılım
13 Ara 2008
Mesajlar
190
Puanları
1
Arkadaşlar foruma baktım ama göremedim .
Her bir fazda 630 A lik NH sigortalarına göre ups ve jeneratör seçimi yapılabilirmi ? Yoksa pens le ölçecekmiyim ?
Böyle 4 adet makinam var.Bu seçim genelde nasıl yapılıyor.Yani ; Eğer makinamın hiç durmasını istemiyorsam yani mesela 3 saatlik bi eneri kesintisinde çalışsın diyorsam hesap başka
Yok sadece sabit güç versin enerji kesildikten 10 dak sora ben makinamı güvenlice durdurabileyim diyorsam hesap ayrımı olur ?
Birde şunu duydum ; makina üzerindeki akıllı cihazların beslemesini ayırın , Şebeke gidince güç devresi dursun cpu lar sürücülerin enerjisi kesilmesin zarar görmesin diyemi düşünelim.
Teşekkürler
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
makina üzerindeki NH lar daha önce değişmedi ise onları baz alabilirsin, değişti ise daha büyük değerde NH takılmıs olabilir. yinede makina tam yükte iken pense ampermetre ile ölçmenizde yarar var. gelelim makinanın birebir yada sürücü lerinin ayrı beslenmesine; ager makinanın enerjisi kesildiğinde makinanın mekanik kısmı zarar görecek ise birebir beslemeniz gerekmekte ama böyle bir risk yok ise sadece cpu yada sürücüleri besleseniz de olabilir..
 
Her üç durum da olabilir.
Makinaların çalışma koşulları ve ihtiyacınıza göre seçiminizi yapın.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,299
Mesajlar
916,535
Kullanıcılar
450,131
Son üye
mrtblkl

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst