makel kombi sayaç

rando

Üye
Katılım
27 Eki 2007
Mesajlar
23
Puanları
1
Yaş
39
tedaşın teni genelgesi ile 9 kw üstündeki güçlerede kapasitif sayaç takılacak .
mekel sayaç kullanıyorum ama bazı yerlerde kompansazyonu tutturamıyorum .makel kullanım klavuznda tam olarak açıklama yapmamış. bunun kodlarını bilen ve nasıl düzeltecegim konusun da fikri olan varsa ltf yardım etsin mesela ekranda hem endüktif işareti hem kapasitif işareti çıkoyor bu işaret çıktıgın da sayaç hem kapasitif hemde reaktif yazıyor.
kondansatörleri devreye almadan önce sayaç normal gibi gözüküyor ama kondansatörü fazla aldıgım da 123yazan degerden biri flaş ediyor faz sırasını degiştirdigimde hepsi flas ediyor bu nu düzeltmem için ne yapmam lazım arkadaşlar
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Foruma yeni girmişsiniz belli.Pek araştırmada yapmamısınız.Kompanzasyon konusunun altında bu tartışmalar yapıldı.
''kondansatörleri devreye almadan önce sayaç normal gibi gözüküyor ama kondansatörü fazla aldıgım da 123yazan degerden biri flaş ediyor faz sırasını degiştirdigimde hepsi flas ediyor bu nu düzeltmem için ne yapmam lazım arkadaşlar'' bu durumda ilk pozisyonunuz doğru.
Devreye aşırı kondansatör aldığınızda,fazlardan çekilen akımların güç katsayısı durumuna göre sayacın 123 yazan gerilim göstergelerinde 1 -2 3 gibi anlam veremediğiniz durumlarla karşılaşabilirsiniz.Bu mümkün..
 
aynı olay benim başıma geldi 3 yanıp sönüyor faz sırası rölesi ile kontrol ettim rst normal konumunda
 
sansar2000 ' Alıntı:
aynı olay benim başıma geldi 3 yanıp sönüyor faz sırası rölesi ile kontrol ettim rst normal konumunda

Bu şekildeki bir gösterge, devrede aşırı kompanzasyon olduğunu ifade eder genellikle. Saygılar.
 
Arkadaşlar arzanın birinde aynı sorun benimde karşıma çıktı.3 tane 65 amperlik kontaktör bacakların bir kısmı yapışık kalmıştı vede yük yokken kompanzasyon şalterinde farklı bacaklarda yük gösteriyordu.
Yapışık kontakları bulmak için pens ampermetre açıkken gurup otomatları indirin belli olur kolay gelsin her kese.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,991
Son üye
multiroots

Yeni konular

Geri
Üst