Makİna İmalat Çİzİm programi

Katılım
6 Eyl 2007
Mesajlar
316
Puanları
1
Konum
Bursa
Arkadaşlar,makina imalatçılarının kullandıgı çizim ve similasyonu içeren bir programa ihtiyacım var.
İlgilenenlere çok teşekkürler...
 
kardeşim konyu biraz daha açarsan sana yardımcı olabilirim.
 
Mekaniki olarak bir sistem tasarlayıp bunun çalıştığını gösteren bir program(mesela yürüyen bir bantta motor ve fotosellerin durumunu görmek gibi) ilğine teşekkürler rowdyseqo.
 
38 parçayı ben indirirken yaşlanırım:)) yinede ilgine teşekkürler sn abuzettin
ben yavaş yavaş dowland a başlayayım.:)
 
Sn.isikotomasyon forumda rapid ten beklemeden arka arkaya indirmek için bilgi mevcut. Fakat yinede hatırlatmak isterim. bu program similason yapabiliyormu önce bir araştırın, ben sadece duymuştum görmedim.

Bilginize
 
kardeşim ben SolidWorks2008 kullanıcısıyım , sana animasyon , montaj vs gibi yardımlarda bulunurum , montaj yapacağın parça sayısı , tipi , zartı zurtu hiç önemli değil , senin ne demek istediğini anladım , sana yardımcı olabilirim , eğer Solid2008 elimde yok diyorsanda sana ulaştırabilirim(kesinlikle ücret falan istemiyorum yanlış anlaşılmasın)

ama piyasada farklı programlarda kullanılmakta , mesela 3D Max , Rhinoceros , Maya vs... bunları kullanmadığım için bu rogramlar hakkında bilgi verermiyorum fakat SolidWorks de yardımcı olurum , gerek animasyonda , gerek modellemede.

Birde bu arada modelleme derken Solid programı Cad piyasasına hitap eden bir program olduğu için 3D Max programında ki gibi modellemeler aklınıza gelmesin , fakat usta SolidWorks kullanıcısının elinden hiç bir çizim kurtulamaz :):)


Animasyon konusunu sana şu şekilde anlatayım kardeşim , benim pek kullanmadığım bir komut fakat var olan ve kullanışlı bir komut , hani bazı makine parçalarının nasıl monte edildiğini gösteren anlatım kitapçıkları olurya , işte SolidWorks te de bu şekilde bir şey hazırlayabiliyoruz , hangi vida hangi deliğe , hangi parçanın hangi yüzeyi hangi parçanın yüzeyiyle temas halinde olduğu vs gibi işlemleri bunları gösterirken hangi sırayla , hangi hızla ( hızlı ya da avaş olacağınıda kendimiz belirliyoruz ) hareket edeceğini .avi formatında video olarak kaydedebiliyoruz.

Umarım yazdıklarım karışık olmamıştır , senin sorununada çözüm bulmuş oluruz , hatta ben bir tane az parçası olan bir montaj animasyonu ekleyeyim müsait olduğum zaman.Daha canlandırıcı olur.
 
Sn rowdyseqo ilğine bilğine teşekkürler.
 
slm herkeze iyi çalışmalar rowdyseqo nikli arkadaşım sizden ricam msnmi eklerminiz benimde yardıma solidworksla ilglil ihtiyacım eğer yardımlarınızı esirgemezseniz sevinirim msnm [email protected]
 
uzun zamandır girmiyordum size nasıl uluşabililrim acaba iyi çalışmalar herkeze
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst