2.2 Kw 1500 Devir Monofaze Motorda Devir Düşürme

Tuna28

Üye
Katılım
16 Kas 2019
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
57
Merhabalar arkadaşlar,hobi amaçlı bir makina yapımında 2.2 Kw monofaze motorun devirini 1500 devirden 250 devire düşürmek istiyorum kayış kasnak kullandığımda büyük kasnağın çapı çok büyüdüğü için özel imalat gerektiriyor, bu da maliyeti redüktör ile aynı hesaba getiriyor,teknik olarak çok bilgi sahibi olmadığım için buradaki kıdemli arkadaşların görüşüne ihtiyacım var diye düşündüm, kafama takılan konu şu ki bobinajcı bazı arkadaşlar bu düzenekte devamlı kondastör patlatırsın diyorlar bu ne kadar geçerli bir görüş olur? şimdiden teşekkür ederim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
kasnak için hurdacılara bak çamaşır makinesi kasnaklarını düşün. motor kalkışı için soft start bir devre kullanınız.
 
Teşekkürler Paskomya,soft start yumuşak kalkış anlamı taşıyor sanırım ,redüktör ile devir düşürme ile ilgili ne yorum yaparsınız rica etsem.
 
evet ,soft start yumuşak kalkış anlamı geliyor. projenizi bilmedikten sonra yapacağımız yorumlar yetersiz veya saçma sapan olabiliyor, 6 ya 1 redüktör işinizi görür ama. kötüdür diyemem, dediğim gibi ne amaçla kullanacağınız çok önemli.
 
Teşekkür ederim, resim yüklemeye çalışacağım
 
Sürücü alın ve sürücü üzerinden motorun devrini düşürün en kolay ve garanti çözüm
 
Dimmer anahtar ile deneyebilirsiniz. Dijital dimmerlerde var.
 
Dimmer induktif yuklerde mantikli degil. Dimmer voltaj kiyici olarak calisir. Motorlarda ise devir frekans ile degistirilir.

Bir motorda dimmer kullanmak o motoru uzun vadede sargisini kavurmak demektir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst