Mach3 Kullanımı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
sayın köse
xml dosyasında sorun yoktur umarım.

özürdilerim, şimdi yolladım size....
 
Mehmet Beyin mach3 ile ilgili yardımları sayesinde CNC tezgahı bitirdim. Testde de başarılı bir sonuç aldım. Ancak Artcam da hazırladıklarım kesim aşamasında çok yavaş ilerliyor. Mach 3 den motor ayarlarınıda yaptım. Ölçü de de bir probnlem yok. Kesimin daha hızlı çalışması için ne yapmam lazım.
motor ayarları ile oynamanız gerekli siz; stepmotorun adımı kaç derece, kullandığınız vidalı mil ve somunun hatvesini yazarsanız hesaplar size bildiririm...( bakalım en fazla nekadar hız yapabilirmiş :) )
 
sayın köse
xml dosyası yanlış, herhalde karıştı. size setuplarla ilgili resimleri gönderdim,
 
dosyaları tekrar gönderdim.
port ayarlarını yeniledim.
bugün makina biraz yavaş çalıştı fakat
hız ayarlarını biraz daha oynamam gerekecek sanırım
sizin göndereceğiniz dosyayı bekliyorum

dosyaları tekrar gönderdim.
port ayarlarını yeniledim.bugün makina biraz yavaş çalıştı fakat hız ayarlarını biraz daha oynamam gerekecek sanırım sizin göndereceğiniz dosyayı bekliyorum
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
benim bir sorum daha olacak acaba mach3 de vbasic kodlarını nasıl kullanırız bilen arkadaşlar yardımcı olabilirimi
 
Selam, Ben kendim bir cnc router yaptım. gereken programları felan indirdim. dizayn için kullandığım program V-carve 6 pro . ve mach3 . çizdiğiim bir şekili mach 3 e attığımda enranda tam olarak gözüküyor işlemeye başladığımda belli bir noktada mach 3 duruyor işlem yapmıyor aşağı doğru kodlar gözüküyor fakat devam etmiyor. Sorunu çözmek için baya uğraştım. başaramadım tek tespit ettiğim konu Aygıt yöneticisinden Mach3 diriverini devre dışı bırakıp kodu atıp işliyormuş gibi similasyon yaptığımda sonuna kadar hatasız devam ediyor mach3 driverini etkinleştirdiğimde aynı noktada yine duruyor. Bu konuda bilgili arkadaşlar yardım edebilirse çok memnun olurum.
 
gokhanatasever arkadaşım , mach3 programın lisanslımı? Lisanslı olmayan mach3 lerde satır sınırlaması vardır.

Kolay gelsin...
 
gokhanatasever arkadaşım , mach3 programın lisanslımı? Lisanslı olmayan mach3 lerde satır sınırlaması vardır.

Kolay gelsin...
evet var ivan t.... adına. İnternette o kadar araştırdım başka versiyon bulamadım. Kcam kurdum onunda port ayarlarını yapamadım.
 
benim bir sorum daha olacak acaba mach3 de vbasic kodlarını nasıl kullanırız bilen arkadaşlar yardımcı olabilirimi
oncelıkle verdikleri desteklerden dolayı mehmet kardesimize ve gpeker kardesimize sonsuz tesekkürler.ben daha önceleri amerikayı yeniden keşfedip kendi step motor kontrol kartını yapmıstım.yaptıgım kartta dxf dosyasından bana lazim olan yuvarlakları vbasic programında ayıklayarak kordinatlarını aldım.bunu yine vbasic programında isleyerek x ve y kordinatlarının beraber baslayıp berebaer bıtmelerı ıcın (yanı enterpolasyon ıcın) clock sınyallerının surelerını hesapladım.seri porttan ana mıcroıslemcıye(pıc 16c57) x ve y kordınatlarında ne kadar ılerleyeceklerını,bunu hangı hızda yapacaklarını ve yon bılgılerını gonderdım. ana islemci bu bilgileri slave calısan ve motorları kontrol eden islemcilere parelel gondererek ve aynı anda start vererek calısmalarını sagladım.her ıkı motorda ıslerını bıtırınce pc den yenı dataları aldım ve makınam calıstı.yanı gordugunuz gıbı amerıkayı malesef yenıden kesfetmıs olduk
(o zamanlar bu programdan ve yardımcı olacak arkadaslardan haberım yoktu).
bu vesile ile mach 3 programının içine nasıl müdahale edilir bilmiyorum (bilen varsa yazarsa memnun olurum) ancak vbasıc programından parelel porta hukmederek dır ve clk sınyallerını yaratabılırız.ancak gcode ıle ilgili fazla bilgim olmadıgı ıcın mevcut bır cizimden datalar nasıl alınır bılemiyorum.bilgileri olan arkadasların desteklerını bekliyoruz.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
128,246
Mesajlar
916,151
Kullanıcılar
450,053
Son üye
sinankulfal

Yeni konular

Geri
Üst