Mach3 Kullanımı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu ankatılanları mach3 ders notları altında toplamak lazım. gpeker2003 eline sağlık.

Sizler de sağolun. Mach3 konusunda deneyimli, deneyimsiz, acemi, usta farketmez herkez deneyimlerini paylaşırsa herkezin bilgi seviyesi yükselir. Biraz daha aktif hale gelmeli bence Mach3. Bunda da soranların da yanıtlayanların da payları büyük olacaktır. Ama biz yurtdışına göre bu konuda %1 bile olamadık :(



gnd çıkışlarınada denedim olmadı.. kartta 2 parcayı patlattık :) +5 v beslemeyi ters vermişim patladı +5v patlatırmı ters baglayınca ben patlatmaz diye dunuyordum ama patlattı. farklı yeni bir kart aldım bağladım ve bingo çalışıyor.

ama bu son mesajım değil. :) yaptıgım makine 2 eksen birde 3 eksen yapmayı dusunuyorum başınızı agrıtırım :)

ben sürücüyü 1/8 e ayarladım mil 5 hatve steps per ayarına 320 yazdım..bunu arttırsam 1/8 yerine 1/40 a ayarlarsam steps pere 1600 yazsam acaba makinanın motorların çalışmasına pozitif veya negatif bir etki sağlarmı.. ?

Genelde ters düz farketmez kondansatörler tristör, falan filan tersi düzleştirir ama kart ucuz diye malzemeden kaçmışlar heralde :D. Sen sürücüyü 1/8 yapıp 5 mm hatveli milde 320 nasıl ayarlıyorsun bilmiyorum ama 1/8 - 5 mm hatve = steps per 160 olur. 1/40 = 5 = 800 olur. Hesabını neye göre yaptın bilmiyorum ama yanlış var.
 
Son düzenleme:
yazıcılarda kullanılan çevirici kablolar var.
mach3 usb den lpt ye çevirici kablolarla kullanılabiliyormu?
tb6560 için uygulama varmı?
artık lpt çıkışlı notebook bulmak mümkün değil.
 
usb den lpt ye çeviricileri tavsiye etmiyorum. stabil çalışması yok. Bunun yerine eğer elinizde tb6560 entegreli mavi karttan varsa , PCMCIA-LPT çevirici veya Express card 34,54-LPT çevirici kullanımını tavsiye ederim. Tabii bu PCMCIA veya express card slotu varsa notebook ta. Kart elinde yoksa veya yeni alacaksan usb ile haberleşme yapan mach3 kartlarından al. Mach3 ü notebookta kullanman için herluf arkadaşım , notebook konfigarasyonu iyi olması lazım (2GB RAM , harici ekrankartı , çift çekirdekli işlemci , express card slot).
 
ilginize teşekkürler...
notebook i5 işlemcili dediğiniz şartları sağlasada pcmcıa slot ve expres card bulunmuyor.tb6560 satandart mavi kartlardan ebaydan almış bulundum zaten.henüz mekanik yapı bitmesede kart üzerinden motorları döndürmeye başladım. programı henüz yeni incelemeye başladım fakat lazycam da sorunlarım var. corel cizimlerindeki yuvarlaklar nedense altıgen olarak çıkıyor. autocad den dxf lerde sorun yok.
birde şekil bazen eksik çıkıyor mach3 e atınca. en dışdaki diktörgeni de başladığı yerden dolanarak bitirmiyor zarf kapağı gibi çapraz gidip işi uzatıyor derinlik ayarını lazycam de layer den yapıyorum mach3 de bazen doğru yapıyor bazen kafasına göre vb.gibi.....
not: motorları lpt portlu sabit pc ile çalıştırdım usb den kontrol edebilirsem kolaylık olacak tabiki...
 
gpeker2003 mil bir turda 5 motor bir turda 200 (adım) 200/5=40 40 adımda 1 mm hareket
1/8 de 8*40=320 hesab bu :D
 
sayın herluf, kullandığın programların demo versiyonu olup olmadığına bir bak. lazycam videosu ArtSoft USA - Video Tutorials var burda işine yarayabilir. Pc den kullandığın programları bozan bir etken olabilir. Mach3 tanıyacağı dosya tiplerine bir bak. Birde sendeki mavi kartın voltaj regülatör entegreleri aşırı ısınmışsa saçma sapan hareketler yapabilir. sisteme hiç birşey bağlamadan sadece mach3 te çalıştır programı mavi kartı pc den ayır.
Başarılar...
 
Daha karta bağlamadan karşılaştığım durum.
Mach3 den ziyade lazy cam de corel çizimlerinde yuvarlaklar altıgen çıkıyor bu durumla karşılaşan var mı?
Bir de mach3 ü pcb yapımında kullanan var mı?

Corel dxf çıktısını başka bir programla açıp tekrar dxf kaydedince düzeliyor...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
128,320
Mesajlar
916,679
Kullanıcılar
450,156
Son üye
oguz24

Yeni konular

Geri
Üst