Mühendislik Hakkı

durceylan

Paylaşımcı üye
Katılım
22 Mar 2007
Mesajlar
879
Puanları
131
Yaş
50
Bence, 3 yıl sanayi deneyimi aranarak ve genel hatlarıyla olmak üzere internet üzerinden uzaktan ek eğitimle teknoloji mühendisi olmak isteyen herkese bu ünvan verilmelidir. Ayrıca Sakarya Üniversitesi internete dayalı eğitimde iyi bir altyapıya sahip!

Diğer ünvan grubu arkadaşların da görüşlerini alalım. Herkese teşekkürler!
 
Evet doğru.
Halen okumakta olan arkadaşlar için gerekli düzenlemeler zaten yapılabilir. Eski mezunlara bu imkan bu şekilde tanınmalı. Her isteyen, eğer yeterli bilgi ve beceri düzeyine sahip ise alabilmeli bu ünvanı.
Eksik bilgiler uzaktan eğitimle tamamlanabilecek kadarsa biz çalışanların daha işine gelir.
 
belli bir eğitimden sonra hak verilmeli en doğrusuda bu
 
Son 10 yıldır Teknik Eğitim Fakültesinden mezun olan bireylerin sadece %5'i Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmen olarak istihdam edilmiştir. Diğer Teknik Öğretmenlerin büyük bir kısmı ise piyasada özel sektörde çalışmaktadır. Teknik Öğretmenlerin ünvan ve daha başka gerekçelerden dolayı iş bulmaları gerçekten çok sıkıntılı. Ancak lisans düzeyinde eğitim almalarına karşın özel sektörde çoğu kez teknisyen sıfatıyla çalışmaktadırlar. Amerika, Avusturalya gibi ülkelerde Teknoloji Fakülteleri vardır ve akreditasyon açısından Teknik Eğitim Fakültesi programları ile eşit değerdedir. Bu ülkelerde Teknoloji Fakültelerinden mezun olanlara Teknoloji Mühendisi ünvanı verilmektdir. Özel işletmelerde mühendis sıfatıyla daha rahat iş bulmaları için teknik öğretmenlerin mağduriyetlerinin bitirilmesi gerekiyor kanaatindeyim.

Ek olarak, Girne Amerikan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turhan ÇİFTÇİBAŞI'nın fikirlerine tamamen katılmamak münkün değil. Türkiye'de benzer uygulamalara mutlak geçilmelidir. Ekte sunuyorum.
 

Ekli dosyalar

  • Prof. Dr. Turhan Çiftçibaşı.rar
    34.6 KB · Görüntüleme: 0
Prof. Dr. Turhan ÇİFTÇİBAŞI dün (04.08.2008) tarihinde Başkent Üniversitesi hastanesinde vefat etmiştir. Allah rahmet eylesin.
 
Ben elektrik mühendisiyim. Elektrik teknik öğretmen bir arkadaşım var, bugüne kadar ondan çok şey öğrendim. Gazi ve Marmara üniversitesinin haricinde de teknik eğitim fak. açılması gerçekten kaliteyi düşürmüştür. Mesela Dicle üniversitesi teknik eğitim mezununu gazi mezunuyla bir tutamıyorum malesef. Bu arada arkadaşım gazi mezunuydu. Bir çok elektrik mühendisinden daha bilgili diyebilirim.
 
her sene bu sorun daha da büyümekte ve son senelerde bu sorunla ilgilenen kişilerin sayısı artmaktadır.
 
bu bir hayalllllll........

bbende gazi tef mezunumuyum.. mühendis olmak icin önce bir memur olmak kendi maaşını kendin kazanıp mühendis olmak icinde.bu yaşda öss ye girip elektrik önlisans kazanıp,cogu dersden daha öcne ögretmenlik okduugun icin aldıgınd erslerdenn muaf olmak kısa sürede mezun olup dgs ile mühendislige gecmek daha mantıklı.
 
sayın teknik mesut

meslek lisesi öğrencilerinin mühendis olması için yüksekokul okuyup dgs ile müh. geçmesi mantıklı tabiki ama biz teknik öğretmenlerin mühendis olması bence hayal değildir. öncelikle bu hak için gerekenleri yapalım ondan sonra hayal diyelim... aşağıdaki başlığın son mesajında yeni gelişmeleri ve ne yapmanız gerektiğini bulacaksınız...

https://www.kontrolkalemi.com/forum...nik-egitim-fakulteleri-ilgili-gelismeler.html
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,886
Kullanıcılar
450,000
Son üye
ozproje46

Yeni konular

Geri
Üst