Lpg+ elektrik çay kazanı rezistans ı

Katılım
6 Ocak 2016
Mesajlar
20
Puanları
1
Yaş
33
Bu kazanın rezistansını nasıl sökebilirim herhangi bir yol bulamadım yöntemi nedir bilen varmı?
 

Ekli dosyalar

  • DSC_0148.JPG
    DSC_0148.JPG
    423.1 KB · Görüntüleme: 36
  • DSC_0147.JPG
    DSC_0147.JPG
    277.3 KB · Görüntüleme: 36
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
bu tip imalat yapan yere veya sanayide bir radyatörcüye götürmen gerekiyor
 
1/2 veya 2" maşonlu değilmi o rezistans boru anahtarı ile dönmüyormu hiç ? iç tarafdan biraz kireci sökmeye çalışın
takarken su kaçırmasın diye sıvı conta ile takmışlartır o zor bırakır
 
Son düzenleme:
Bir boru anahtarı yada o kafaya girecek bir lokma ile sökülmelidir. Ancak uzun süre çalışması nedeniyle iç taraf kireç korozyon oluşmuş gibi görünüyor. Sökülmesi zorlayabilir.

Sökmek isterken zorladığınızda sac malzeme dönmeye çalışacaktır. Bu dönme deformasyona neden olabilir. Sacın diş dibi tarafını bir şaloma yada kaynak makinası ile ısıtmak sökümü kolaylaştırır. Diş dibi tarafını bir aşındırıcı asit gibi bir malzeme ile temizlemeniz faydalı olabilir.
 
serkan Beye katılaraktan ek olarak en kötü senrayoyla karşılaşmanız durumunda fikir vermek isterim. Ola ki sökmede sorun yaşadınız ve yuva kısmında deformasyon oldu yada yırtıldı diyelim. Eski rezistansı söktükten sonra iç yüzeyde detaylı kireç temizliğini yapınız. Daha sonra deforme olan yeri yuvarlak bir şekilde dramel, zımpara, eğe vb malzeme/el aletleriyle traşlayarak düzgün bir şekil verdikten sonra SUN-FIX adındaki yapıştırıcı ile macun yeni rezistansı içten destekleyerek güzelce deliği kapatıncaya kadar arka ve önden ince şekilde kaba bir dolgu yapın. 1 gün bekledikten sonra dolguyu traşlayarak şekillendirip dıştan kazan rengine uygun bir renkle sprey atabilir yada boyayabilirsiniz. Orjinali kadar sağlam ve verimli olacaktır.

Bahsettiğim olayı fikir vermesi açısından kaba taslak aşağıya çizdim umarım faydalı olur. Kahve desenli kare kazanın dış yüzeyi, gri olan yeni rezistans, yeşilimsi olan sun-fix in karışmış hali ve en son resimde de donmuş traşlanmış dolguya sprey atıverdim:D
upload_2016-7-13_17-56-51.png

Not: SUN-FIX hakkında sağlamlığıyla ilgili bilgi edinmek isteyenler, youtube da videolarını izleyebilirler. Benim en büyük yardımcımdır kendisi :)
 
Bu kazanın rezistansını nasıl sökebilirim herhangi bir yol bulamadım yöntemi nedir bilen varmı?
Öncelikle kazanın kirecini temizleyin ve öyle bir resim atın rezistan bağlantıları görünmüyor.Kazan bu hale gelmeden önce kazanı belli aralıklarla sirkeli suyla (suyu kaynatmanız gerekir sirkeli temizlikte)veya kreç çözücülerle(kireç çözücüler kimyasaldır bu nedenle sirke daha sağlıklı olur) bir güzel temizleyin bu şekilde nasıl söküldüğünü anlamak ta zor sökmek dahada zor olur ve kazanın gövdesine zarar verebilirsiniz!
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst