lithium li-ion sorunu

trilian

Üye
Katılım
19 Haz 2008
Mesajlar
19
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar yapmış oldugum bir cihaz için küçük taşınabilir akü grubu için 3 adet cep telefonu batarya sı birleştirdim .3x3,7-11.1 volt elde ettim kullandım gayet iyi ama şarj ederken piller şişiyor bir kaç tane lm317 devresi denedim ama malesef bu lithiumlar şarjda sorun yaratıyor doldursamda hemen bitiyor telefonda doldurunca gayet saglıklı ama cihaza kendim şarj ünitesi eklemem gerekli konu hakkında bilgisi olanları bekliyorum internetteki tüm devreleri inceledim ama malesef sonuç olumsuz batarya şişiyor kafama yatan sadece pulse şarj ondada tam performans alamadım pulse sıklıgı veye frekansı ile ilgili bilgi yok malesef doldugundada durması gerekiyor yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.
 
dikkat et, lityum bataryalar yanlış şarj sonucu çok kolay yanar. sendeki bataryalar şişmişse artık kullanamazsın.

hobi uçak sitelerine bir bak, bataryadan önemli olan şarj cihazıdır. akım ve voltaj sınırlamalı bir yapısı var.şarj edilen bataryadan akım ve gerilim bilgisi alarak, bataryadaki şarj artıkca akımı ve gerilimi azaltıyor, nihayetinde ise tamamen kesip full şarj ikazı veriyor.

egerki bataryayı kullanacağın yer, ağırlık ve yer sorunun önemli değil ise lityum işine hiç bulaşma, çok ucuz kuru bataryalar var, sıradan adaptörle dahi şarj edersin.

kolay gelsin.
http://www.rcuniverse.com/forum/m_9501880/anchors_9504997/mpage_1/key_/anchor/tm.htm
 
Evet lipo pillerin şarjı dikkat gerektirir. Şişen piileri kullanma. Lipolar 3,6 ve 3,7 voltluk olabilir bunların tam şarjlı gerilimi sırasıyla 4,1 ve 4,2 volttur. Şarj ederken bu gerilimler asla geçilmemelidir. Piyasadaki birçok lipo şarj cihazı akım üst sınırlaması yapıp gerilime bakar ve şarj gerilimine gelindiğinde şarj keser. Sana nimh pil önerebilirim pil gerilimi 1,2 volt ve tam şarj gerilimi 1,45 volttur(biraz daha yüksek te olabilir) 1,2 volt 6A lik pil alıp bunlarla grup yapabilirsin.
Farkı ne olur patlatması daha zordur :) İnternette şarj la ilgili bir çok devre bulabilirsin. Mcu larla ilgileniyorsan sende basit ama işe yarar birşey yapabilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,273
Mesajlar
916,375
Kullanıcılar
450,098
Son üye
akaremir31
Geri
Üst