Lisanssız Program Kullanımı

Selam arkadaşım,
Olaylar farklı derken ne demek istiyorsun? Nasıl bir boyutta bu olaylar bilerek mi izin veriliyor kullanıma? Benim bildiğim yukarıda bir arkadaşın söylediği gibi BSA her yere baskın düzenliyor haberlerde de görüyorum.

S.A.
Arkadaşlar bende böyle düşünüyorum.Adamlar kopyaya izin verip nette ıp nizi ve yerinizi tesbit edipişte bir tavuk daha deyip ellerini ovuşurarak avukatlarıyla geliyorlar :mad: Fiyatları maksuz yüksek tutuyorlar ki tavuklar çoğalarak karlarını arttırsınlar. :mad: Mecburende cracklı veya bir şekilde kullanılan programlar buluyoruz :( bunlarda tahminimce nete girince merkeze bilgi aktarıyorlar galiba böylecede sizi tesbit ediyorlar. :confused: Sonrada :eek: bilindik şeyler.
Zamanında microsoft Buralarda lisans fiyatları yüksek iken tahminen (halende öyle) 120-150 minimum aynısını Çinde uygulayıp LİSANSIZ kullanıcılar için Türkiyedeki durumu uyglamaya çalışmış tabiki Çin hükümeti hooop dur bakalm benim devletimde bunu uygulayamazsın bana göre fiyatın çok fazla bu fiyatı vatandaşımın alabileceği fiyatlara çekersen bu dediklerinin bir ksmını yapabilirsin demiş. Microsoft amcada Windowsun fiyatını 30 dolarlara çekmek zorunda kalmış. :D
 
yazilimlar o kadar gereksiz pahali ki insan surekli lisansiz crackli program kullanmaya itiyolar. ama daha ucuz olsa herkes rahat rahat verir parasini kullanir orjinalini. tipki korsan cd gibi. orjinalleri pahali olunca herkes indirme yoluna gidiyo. halbuki daha ucuz olsa herkesin orjinal alicaina eminim
 
BSA'nin yapisi cok onemli degil cunku resmi makamlara basvuruyu yapip ceza kesilmesini saglayan, yazilimin sahibi firma... BSA, onlara yardimci olan ve kizginliklarin dogrudan asil firmayi hedef almasini onleyen bir paravan
 
Kaçak yazılıma karşı bsa'nın hotline adını verdiği ihbar numarası ile kaçak yazılım kullanan kişileri bildirebiliyorsunuz. Ayrıca Autodesk'in kendi sitesinde turkey.autodesk.com sağ altta bulunan korsan yazılım bildirme butonunu ile ihbarda bulunan kişilere Autodesk tarafından teşekkür ediliyormuş. Hani şöyle 10 bilgisayarlı bir yer ihbar ettiğinizde sanırım çok mutlu ederler :)
 
Kullandığınız Programlar lisanslı veya lisansız olsun.Hepsinın içinde şirketine bilgisayar hakkında ıp adresiniz hakkında bilgi veren solucan yazılımları var.Bu sayede szi bulabiliyorlar.Ayrıca ben crack,warez uyguladım sistemime yaklanmam diyenler yanılıyorlar.Sizin yakalanmamanızın sebebi orjinal göründüğü için değil o programı çok kişi kullandığı için farkedilmemeniz.Ayrıca arkadaşımız programın sitesine girdiğimiz zaman sizi tanıyorlar demiş.Doğru ama doğrudan değil.Çünkü her steye gireni bu orjinal mi kopyamı bakmıyorlar.Sadece aradıkları bazı dll dosyaları var.Sistemböyle işliyor.Diğer konu ise fiyatları.Ülkemizde kişi başı düşen gelir belli.Herkes kendi çocuğuna bilgisayar alırken yaklaşık 1500 tl bir rakamla ödüyor.Bugün microsoftun çıkardığı windows 7 sistemi yaklaşık 200 $ civarında.Nero ve diğerlerinden bahsetmiyorum bile.Yanı bilgisayar verdiğiniz para kadar yazılımlara vermek zorunda kalıyorsunuz.Bu da doğal olarak hem saçma bir hal alıyor hemde bütçeleri aşıyor.Sonuç itibariyle gerçekten de insanları lisanssız program kullanmaya teşvik ediyorlar.
 
Arkadaşlar firmalar kırık Autocad kullanağına BEDAVA olan Siemens Solid Edge Free 2D yi kullanabilir. BEDAVA program varken kırık Autocad kullanmak hiç mantıklı değil.

BDT YAZILIM [ SOLID EDGE - NX CAM - TEAMCENTER ] adresinden indirin.

www.solidedgeturkiye.com dan eğitim videolarını izleyip öğrenin. Ben 1 günde öğrendim . çok kolay çok başarılı bir program. Tavsiye ederim.

herkese iyi çalışmalar
 
Onların amaçı lisansız kullananada yazılımı satmak!(Tehdit ve korkutma yoluyla) Ha dediklerini yaparlar ama böyle durumlarda adama gelib sen yasal kullanmıyorsun diyerek tehtid degil direk ilgili merciye gidib işlem yapabilirler ama adamlar bundan bile faydalanmak istiyorlar! Birde madem bu kadar kıymetli yazılımın var adam akıllı korumasınıda bilecekler(tabiki korsan yazılım kullanmak onaylamıyorum)! Yazılım cıktığı haftasında kırılıyor demekki yazılımlarda yeterli güvenlik calışması yok!

Ayriyetten şöyle düsünün ki küçük çaplı firmanız var zar zor ayakta duruyorsunuz bazı dükkan kirasını zor denkliyorsunuz yazılılmada 2000 euro 3000 euro para vereceksiniz! Kimse vermez korsanını bulur işini devam ettirir makul paralara sattılarda bizmi kulanmadık.(İbrahim tatlısesin urfada oxford vardıda bizmi gitmedik e benzedi :) )
 
Lisans ücretleri türkiye şartları için mi bilmem ama çok yüksek.
makul fiyatlarda olsa tabiki lisanslı kullanmak daha güzel.
 
Bence bizim hatamız iş yeri kurarken kurulum maliyetlerine lisans bedelini koymamak oluyor.

Ofisi tutuyorsun, mobilyası vs ini hesap ediyorsun fakat yazılımı sanki bedava dağıtılıyormuş gibi davranıyorsun. Bu işi en başından yazılım dahil olarak planlamak gerekiyor kanımca
 

Forum istatistikleri

Konular
128,187
Mesajlar
915,699
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst