Leptop power tuşuna basınca açılmıyor

sezginex

Üye
Katılım
3 Şub 2014
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
33
Merhaba arkadaşlar benim eski bir MSI dizüstü bilgisayarım var. Bilgisayar amcamdan hediye. İlk geldiğinde sağlam çalışıyordu. Ben uzun süre oynuyordum galiba. Çünkü ısınıyordu. Sonra Power tuşuna basınca arada açılmamaya başladı. Arada açılıyor. Arada power ışığı yanıyor fan çalışıyor ama ekran gelmiyordu. Sonra hiç açılmamaya başladı. Bende servise verdim. Bir hafta sonra falan leptop geldi. Yine başta çalışıyordu. Isınmasın diye fazla çalıştırmıyordum. Abim pcyi kuzenin evine götürmüş. Orada pcyi her ısıttıklarında 15 dk buzluğa koyup tekrar oynarken tekrar bozdular. Ben servisle yapsam tekrar bozulacağını düşünüyorum. Benim yapabileceğim birşey var mı?
 
Eğer yanlış anlamadıysam sen yeni bir PC alacaksın gibi geliyor bana.
 
O kadar param olsa uğraşmazdım ama...
 
Ekran kartından yapıyordur servisin müdahale etmesi gerekiyor

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Bende öyle düşündüm ve pc monitörünü leptopa bağladım fakat leptop çalıştığı halde yinede monitöre ekran gitmedi
 
Yani leptob'un ısınmaması için leptoplar için hazırlanmış soğutucular vardır.Isınınca buz dolabına koymak diye birşey olur mu?Sonuçta içinde çok hassas devre elemanları var.Bence bir dahaki tamirden sonra güzel bir soğutucu alın aynı sorununu yaşamazsıınız.
 
bu arızalar ya ram den olur yada ekran kartından ram ler genelde soğutucusuzdur bu yüzden ısınma yapınca oksitlenme yapar ve çalışmamaya başlar ram kapağını açıp silgi ile ram in altın pinler hafifçe yazı siler gibi sürülürse sorun kaybolur
 
Merhaba
Acer leptopin power tuşunu basinca altinda mavi eşik yaniyur ama ekrande gorinti gelmiyur bu neden olcak lutfan yardam edarsaniz sevinirim
 
Fan sesi gelmeye devam ediyor mu, gelmiyorsa arıza sebepli açılmıyordur, şayet geliyorsa anakart sistem açılıyor ama arka aydınlatma veya monitör kaynaklı görüntü gelmiyordur. Bunu da harici ekran ile deneyebilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,188
Mesajlar
915,703
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst