Led ile TÜRK bayragı yapımı.

eyw kardeşim. çok kötüyüm. bir yaramaz fare odamdaki peroksiti ve tuz ruhunu aktarıp kaçmış. ona zarar gelmedi:) sonra gelip masaüstüme çıkıp beni gıcık etti idi işte. ben de ses sisteminde tize yüklenip kaçırdım. sonra yattım.
2 saat sonra ağzım burnum yanıyor.
kaç gündür adam gibi yemek yiyemiyordum. şu anki halimi gördsen şu yakışıklı adama hiç benzetemesin :D
sadece oturabiliyor ya da yürüyorum. ayakta dikilince düşecek gibi oluyorum. denge namına bir şey yok anlayacağın. ben de oturduğum yerde işe yarıyım hesabı bunu komple dağıttım. 5 kilo vida çıktı :)
:):):)bütün aksiliklerde sizi bulmuş varya ustam :)hayirlisi diyelim vardir bundada bi hayirlisi
 
Yapmayı düşündüğünüz uygulamaya göre, daha kapsamlı profesyönel anlamında dedim, yoksa kimseyi incitmek değildir maksadımız. Biraz araştırısanız, plaket çıkartmak için forumda anlatılan konular bulabilirisin. eğer elin kırıksa ve smd, ince işcilik yaparsan tadından yenmez. Başarılar
ak-led-devresi-microchip-pic-projeleri-pic16f877-3.jpg

Üstad gerkli açıklamaları yapmış,

Lehim yaparken kalem havya kullandım.Dirençleri ve diyodu lehimlemek kolay oldu.Entegreleri ve pic’i lehimlerken flux kullandım.Sonuç olarak ortaya güzel bir proje çıktı.Yapacak arkadaşlara birkaç uyarım olacak;
1.) PCB yi karta aktarmak için ütü yöntemi yeterli olmayacaktır.(Denenebilir.)
2.) SMD malzemeleri lehimlerken kısa devre oluşmamasına özen gösterin. (Özellikle entegrelerde.)
3.) PIC16F877 entegrelere göre daha küçük pinlere ve daha kısa pin aralığına sahip, buda lehim yapmanızı zorlaştıracaktır.
4.) PIC16F877 SMD Programlamak için aşağıda ki soketi kullandım. İnternet mağazalarında bulabilirsiniz.Yada lehimledikten sonra kablo yardımı ile icsp üzerinden programlayabilirsiniz.
pic16f877-programlama-soketi-smd.jpg
veya çevirici kartlar kullanabilirsiniz.

Çizim dosyasını paylaşıyorum dilerseniz pcb yi bu karta göre yeniden tasarlayabilirsiniz.
5.) Lehimlemek için krem lehim kullanabilirsiniz.
6.) Son olarak devreyi çalıştırdığımda bi kaç yolun eksik olduğunu gördüm ve baskı devreyi tekrar düzenledim. Gözümdem kaçan eksik bi yer olursa lütfen bildirin. Her konuda yardımcı olurum.

Alıntıdır, yazalımda üstad bize darılmasın.
Ustam çok guzel paylaşım olmuş emeğinize saglik darilmak felan :):)yok sizin gibi bilgi paylasmayi seven ve yardimci olmak isteyen ustalarimiz olduktan sonra insan oğlunun basaramayacagi ve yapacagi hiç bise kalmaz ALLAHIN IZNI İLE USTAM cok guzelanlatmissiniz eyvallah devreyi topluyorum lehimleme yapiyorum tek tek ve bu devrem sade olacak sadece yanmasi yeterli ledlerin ve bunu bitiriyim bitanede yanip sonen yaptiginiz sekilde devre yapmayi dusunuyorum ama sadece cizim ve o ledlerin deliklerini neye gore ayarlarim kaç cm olacak dizilimi onu ayarlayamiyorum rasgele diziyorum bende ledleri ustam resimleri acamiyorum program istiyor herhalde resim olarak yada Adobe felan atarsaniz sevinirim
 
Eyvallah güzel kardeşim, iyiliğimiz iyiliğinizdendir.
Bendeki prot*us sadece (versiyon farkı) isis dosyasını açıyor. Diğer arkadaşlar elde yapabilmek için gerekli dosyaları hazırlar umudundayım. Burada veya 320 sitesinde konu altında sıkıntılarını yazarsan kısa zamanda çözüm bulacaksın.. Bu arada yanlış anlaşılmasın bu devre bana ait değil.
bitiriyim bitanede yanip sonen yaptiginiz sekilde devre yapmayi dusunuyorum
 
Eyvallah ustam saolun
 
bu tür smd işlerde özellikle dimmersiz havya kullanmayın ve seramik uç olmayanlardan jet sürati ile kaçın. yoksa çok entegre kaybedersiniz söyliyim.
bende cidden çok güzel bir havya var ama onunla bile bir ntegreyi göçerttim.
 
Sonunda bitirmek nasip oldu 4tane lede bir eksi bir arti kablosu cikardim tek tek ve butun artilari birlestirip ve eksileride ayni sekilde birlestirip resimdeki gibi 9 voltluk pillen deneme amacli calistirdim ve calisiyor bu sekilde arti ve eksileri birlestirip elekrik versem yada her dört gruba ayri ayri eksi ve arti getirip bagladigimda dahami saglam olur ve 12volta baglayacagim artik devreyi varmidir yanlislarim dedim Teşekkürler
 
Resim
 

Ekli dosyalar

  • 20150818_204401.jpg
    20150818_204401.jpg
    963.1 KB · Görüntüleme: 11
Resim
 

Ekli dosyalar

  • 20150818_204259.jpg
    20150818_204259.jpg
    1.7 MB · Görüntüleme: 9

Forum istatistikleri

Konular
128,249
Mesajlar
916,176
Kullanıcılar
450,060
Son üye
ali karaöz

Yeni konular

Geri
Üst