LED DEVRESİ

ppolaris

Üye
Katılım
4 Mar 2012
Mesajlar
47
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar;

Aracımın farlarına videodaki gibi düz led montajı yaptım.Çalışma prensibi ve görünüşü aynı fakat sinyaller audi de ki gibi kayarak yanmıyor aynı anda komple yanıp sönüyor.Ben sinyallerin bu videodaki gibi yanıp sönmesini istiyorum.Bunun için devre yapılabilir mi veya hazır devre varmıdır?Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Saygılar...

[video=youtube;kxWzCXLW_-s]http://www.youtube.com/watch?v=kxWzCXLW_-s[/video]
 
İstediğiniz devre kara şimşek diye geçer sistemin kalbi 4017 entegresidir, bir de ingilizce "dönüş sinyali" şeklinde arama yapabilirsiniz.
 
Merhaba;
Eğer yanlış bilmiyorsam karaşimşek devresinde ledler 1. ledden yanmaya başlıyor 2. led e geçtiğinde 1. led sönüyor ve son led e geldiğinde bu işlemi tersten tekrarlayıp sondan başa doğru yanıp sönüyor.

Benim istediğim videodaki gibi 1.led den başlayıp sona kadar sırayla yanacak ve komple sönüp tekrar baştan sırayla yanmaya başlayacak...Bilemiyorum mümkün mü?
 
Aramaya devam bulursun lm 3914 lü leri de incele vumtere tazı vazgeçme
 
evet zaten hazır olarak mevcut piyasada her ledi adresleyip istediğin renge sokabilirsin. seri haberleşme ile çalışıyor bir PIC , atmel veya benzeri MCU işini görür. ben ARM kullanmıştım ama projemiz biraz uçuktu :D
Adreslenebilir şerit led yazarsan çıkar. :)
karaköyde de satılıyor heryerde
tabi istediğin animasyonu yaptırabilmek için biraz programlama bilgisi lazım :D
WS2801 LED RGB SCREEN MATRIX SELF MADE - YouTube

vide'o'da graident yani yumuşak renk geçişleri var. bunu yapabilmen için bu tarz bir ürün kullanmalısın

Bol Şans
 
Biraz araştırdım ve gördüm ki WS2801 çok fonksüyonlu ve teferruatlı bir entegre.Benim istediğim sadece ledleri baştan sona yakacak ve sona gelince sönecek.Ben bu işlerden hiç anlamadığım için sizler profesyonel arkadaşların yardımına ihtiyacım var.Ledleri dediğim gibi çalıştıracak basit bir devre yokmudur acaba?
Saygılar...


KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Az önce led işleriyle uğraşan bir elektronikçiye gittim ve istediğim şeyi anlattım.Yapabileceğini söyledi.Fiyat olarak ta 50 - 100 tl arasında olur dedi.Sizce fiyat nasıl?


KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
100 tl ye aracınız audi olacaksa fiyat cok iyiymis ;-)

acme gönderdi
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst