Led şerit tüketimi

serkanjk

Üye
Katılım
1 Kas 2018
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
38
selamlar bu led olayında yeniyim ve çok teknik bilgim yok kendı çapımda mutfak dolabına 3 metre led döşedim
ama bu tüketim olayı kafamı karıştırdı.
bu ledler bu kadar fazlamı enerjı sarfedıyor hanı daha az enerjı sarf edıyorlar dıyolardı ben yanlışmı anlıyorum yani metrede 1,5 amper yakıyor dıyorlar
örneğin
Mutfagıma 3 çipli (poşetınde 8 çipli yazıyor) 3 metre led döşedim 12v x 4,5 amper :54 watt enerjimi harcıyor ?
salonumda 2 tane ampül takılı tanesi 9w x 2 :18 watt yapıyor
mutfagımda akşamları görüntu olsun dıye açtıgım ledler salonumdan 3 kat fazlamı enerji tüketiyor çok saçma değilmi?

ayrıca yine salonumda 20 metre şerit led yapıldı ben bu şerit ledi kullanırsam battım anladıgım kadarıyla
12v x 30 amper :360 watt

yanı salonumda 2 adet lamba yerıne ledlerı kullansam 20 katı fazla yakıcak doğrumuyum anlamadım ??
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
12 volt 3 çipli şerit LED 3 metrede ortalama 4.5 amper akım çeker evet.
Buda 54 watt yapar.
1 saat kullanım tutarı 54 watt bu doğru.
Şerit ledler o kadar masum değil.
Şerit LED yerine bu reklamcıların kullandığı modül ledler daha az enerji tüketir.
Onları incelemenizi tavsiye ederim.
 
Tasarruflu oldukları doğrudur, üzerindeki Led'in 1 tanesi yaklaşık 0,2-0,75W tüketir.
Fakat metreyle çarpınca birazcık yükseliyor.
Pazarlamacıların algı oyunu mu dersiniz artık yoksa Şerit Led Lobisi mi dersiniz bilmiyorum:).

8 Çip olarak anılan Led'ler tehlikeli oranda ısınırlar, özellikle 8 Çip olarak anılan 5630 Şerit Led'ler (PCB demiyorum). Trafoya öyle bir yüklenir ki Trafo'dan koku gelir. Kabul edilebilir sınırların üzerinde ısınır. İlla kullanılacaksa ki bana üzerine para verseler eve sokmam, kesinlikle bir Soğutucu ile birlikte kullanılmalıdırlar, örneğin Alüminyum Profil.

Şerit Led uygulamaları bir Uzman'a yaptırılmalıdır. Hobi işi değildir. Ciddi ısınma sorunları vardır.
 
Son düzenleme:
Merhaba. İlk alış fiyatları biraz yüksek olmasına karşın flament LED'ler bu konuda en iyisi, hatta en verimlisi. Lümen değerleri (4, 6 watt'da) oldukça yüksektir 4, 6 watt'da enerji sınıfları dial markasında A++' dır, verdikleri lümene göre şebekeden çektikleri watt değeri çok düşüktür. Yalnız tek sakıncaları eski tip flamanlı ampuller gibi noktasal bir ışık kaynağı olmalarıdır, ancak beyaz renk sprey boya ile buzlu yapılıp ayni tasaruflu ampuller gibi tek başına kullanılabilir. Abajur, kapalı avize, vb. bunların dışında ve açıkta, E14, E27 duylarıyla kullanılırsa ve beyaz bir boyayla (6500 K, soğuk beyaz olanları) boyanırsa ev, dükkan vitrini, vb. aydınlatmasında ayni flüoresanlarda olduğu gibi açık ampul olarak, bu ışığı dağıtılıp yine kullanılabilir. 4 - 6 - 12 watt dial markalı flament LED'lerle ev içinde yapılan bazı uygulamaları aşağıda olduğu gibidir. Armatür içinde kalan ampullerin (WC, banyodaki karpuz dışındaki) tümü beyaz olarak (tadilatlı, yani sonradan) boyalıdır.


11 watt flament LED ampulü (2700 K) ise sadece PC çalışma odasındaki masaüstü PC geri (arka) kullanımlı aydınlatması içindir, yanındaki beşli set 6 watt * 5 =30 watt tüketimli olup, spot tipte, yarım küre, buzlu dağıtıcılı cam tipli LED armatürleridir, flamanet değildir. Bir önceki resimde,,antredeki avize, flament LED ampulleri tüm açısıyla tavana baktığından, göze direk gelmediğinden beyaz olarak (dağıtma amaçlı) boyanmamıştır. Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst