Led Şeritler Hakkında?

mutlaka güç kaynagında veya baglantı sorunu
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Kullandığınız led şeridin içindeki bakır yollar inceyse sonlara doğru gerilim düşümü oluyordur, markalar bunları kendileri ayarlıyor ancak sizin üründe her gurubu ayrı beslemeli veya led şeritlerdeki bakır yolu kalınlaştırmalı, bağlantılarda sorun olduğunu sanmıyorum.
 
5 metrelik ledin trafosu ayrı 10 metrelık ledin trafosu ayrı bizde canlı yanabılmesı için uygun trafo gerekıyor
 
önce adaptörün kaç amper normalde tek cipli led 5mt 15 watt elektrik tuketır buda 15/12=1.25 A yapar 10 metrede 2.5A lık guc kaynagın olması gerekır.sonlara dogru ısık sıddedı azalır ama fazla bellırgın olmaz.bunuda engellemek ıstrıyosan sondakı ucada 12 volt vermen gerekır.ledlerın baslangıc ucu ıle bıtıs ucunu bırlestr tek yerden de vaerebılırsın....bı onerı
 
kullandığı güç kaynağını amperi önemli 5 m şerit led enaz 2 amper cekmekte sen 5 amperlik güçkayna kullansan sıkıntı yaşamazsın ve SWITCH MODE ADAPTÖR kullanmanı favsiye ederim
 
Sn. meslektaşım. İzmirde üç katlı bir mağazanın raflarını 600 metre led kullanarak aydınlattık. Yine senin kullandığın gibi üç çipli 60 led. Aynı olay benim başımada geldi. Arkadaşlar atölyede denedik sönük yanmıyo demişler atölyede farkedilmez. Şerit ledlerde bugüne kadar iki çeşit pcb kalınlığı gördüm biri 10 mm biri 12 mm. 10 mm olanların (bu senin kullandığındır muhtemelen) besleme bakırları attan 4 eşit çapta şeritlerle gidiyor. Üç tanesi (RGB ledlerde olduğu gibi) her bir çipin eksisini aynı kesitte olan diğeride artısını taşıyor. 12mm pcbde ise atta iki şerit olup ikiside aynı çapta oluyor. 10mm olan ledlerde istersen 1000 A trafo kullan yine sonlara doğru ışık şiddeti azalıyor. (bazı arkadaşlar trafo demişte) Bunun sebebi Artıyı taşıyan iletken şeridin ince olmasından kaynaklanıyor. Voltaj düşmesi oluyor. Şeridin başında voltaj 12 civarında iken sonundaki voltajı ölçtüğünde voltaj 8 lere kadar düşüyor. Trafonun voltajını arttırsanda bu kez başlangıç dahada güçlenip sonlar normal değerine gelse dahi yine baştaki ışık yüksek olduğu için aynı sorun devam ediyor. (ledlerin ömrüde kısalır.) Artı olarak gün ışıgı ledlerdede başlangıç beyaz sonları ise sarı yanıyor.


Bir kaç çözüm var ama kesin olanı baştan sondan ve ortadan şeridi hiçbiryerinden kesmeden besleme vermen. Ortadan veremesen bile sondan ve baştan verdiğinde ortadaki gerilim 10.2 v civarında oluyor buda pek farkedilmiyor.
 
Son düzenleme:
Konu bayağı eski ama başına gelenlere çözüm olması adına :D
 
bence de aldıgın yere bi sor yada güç kaynagın watt da amperinde sıktı var .. yada ledlerin önünde büyük bir drenc var
 
sayın uzmansel çok teşekkür ederim bende ledlerin bir başından bir sonundan verdim sorun çözüldü
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,880
Kullanıcılar
449,998
Son üye
Muharrem_Arslan

Yeni konular

Geri
Üst