Laptopdan tuhaf ses

darrk74

Üye
Katılım
28 Ağu 2012
Mesajlar
150
Puanları
1
Yaş
29
Laptopdan dıt dıt dıt diye sürekLi ses geLiyor ve pc açıLınca kendiLiğinden kapanıyor görüntü faLan herşey normaL geLiyor ama tam masaüstü geLiyor ve makina kapanıyor başka ram denedik oLmadı ne yaptıysak oLmadı biLgisi oLan arkadaşLardan yardım bekLiyorum
 
bios'u gücellemen işe yarayabilir .eğer olmazsa formatı denemedi tavsiye ederim . Verilen hatada tam olarak nedir ?
 
İşlemci fanını kontrol etmen lazım. Laptoplar ilk çalıştırıldığında CPU fanı kontrol amaçlı döner dönmüyorsa Masaüstü açılana kadar CPU 60 dereceye ulaşınca koruma amaçlı laptop kendini kapatır. Kontrol etmende fayda var. Ayrıca klavyenin herhangi birtuşu basılı kalmış olabilir.
 
tuş basılı kalması olamaz çünkü casper pc var elimizde 3 adet ve 3ündede aynı arıza yapılması gereken ne bilen veya daha önce rastlayanlar yardımlarınızı bekliyorum
 
Uzun ve Kesik Atıyorsa Remdir. Fakat Uzun Ötüyor ve Açılmıyorsa Ekran Kartıdır. Rem Herhangi Bir Rem Takamazsın Çift Rem Varsa 2 Side Birbirine Uyumlu En Önemlisi Anakart Desteklemelidir. Örneğin Benim Bilgisayarımda 2 Rem Slotu Var 8 GB Rem Destekliyor. DDR3 1333 Destekliyor. Ben 4 GBX2 Adet 1333 DDR3 Rem Taktım. Aksi 1333 rem bi tane 1333 MHZ yerine farklı Bir Rem Takmış Olsam Yİne Hata İle Karşılaşırdım. PC Marka Modelini Yaz Üzerinde Bulunan Rem bilgilerini Eksiksiz Yaz Yardımcı Olmaya Çalışalım. GB ve MHZ lerini.
 
işlemcinin soğutucusunu söküp termal macunla yenileyip yüzeyleri iyice temizleyip yeniden montajını yapınız
 
benmde aynı sorun gelmişti başıma dıt sesini açabilirmisin biraz daha örneğin iki kere uzun üç kere kısagibi ram slotu arızalı olabilir.
 
RAM olsa basta masaustune kadar gelmez . Ya ekran kartı ısınıyor anormal bir şekilde ve kapanıyor ya da CPU da boyle bir problem var. Macun la alakası yok cunku islemci 1 dk içinde ısınmıyor egerki oraya kadar gelipte kapanıyorsa bu oturmamiş CPU Fanı ya da Ekran kartı kaynaklı bir problemdir .
 
ram slotu ve ramden kaynaklanıyor muhtemelen. ram değiştirdik nedinn o zaman slot üzerinde durmanıı tavsiye ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,234
Mesajlar
916,017
Kullanıcılar
450,033
Son üye
Demir12312

Yeni konular

Geri
Üst