Laptop CNC Bağlama

her yazın sitem demişiniz, forum artık para vermez oldu da site yöneticilerine karşı sitemkarım o yüzden, KAZIMUGUR abi, burası sizinde bildiğiniz gibi sosyal paylaşım sitesi yada forumu o yüzden burada herkes bilgilerini paylaşmak için yada bigi edinmek için bulunuyor, o yüzden insanlara doğru olan bilgileri aktarmak gerekiyor, bilmiyorsak da öyle olduğunu sanıyorum demek çok zor bir olay olmasa gerek, farklı fikirlerde olabiliriz yaz tartışalım diyorsunuz, bende yazdım ama sitemkar oldum herneden ise? ilk mesajınızda PCMCI yuva sadece bir şekilde olur dediniz bende bunun yanlış olduğunu doğrusunun birkaç çeşit mevcut olduğunu yazdım ki değişik ebatlarda birkaç çeşit mevcut internette ayrıntılar var zaten, hemen mesaj yazdınız, hayır çok çeşit yok iki çeşit diye şimdi ben bir PCMCIA alacak olsam bu mesajları okuduktan sonra bırakın almayı laptop bile kullanmatan vazgeçerdim, çünkü benim makinemde yani laptopumda PCMCIA EXPRESS yuva mevcut sizin bilgisayarınızda PCMCIA mevcut olabilir, PCMCIA kartlar kendi içerisinde ;

Type I Card 54 mm by 85.6 mm by 3.3 mm Type II Card 54 mm by 85.6 mm by 5 mm Type III Card 54 mm by 85.6 mm by 10.5 mm

olarak 3 grup ve PCMCIA EXPRESS de kendi arasında;


Type I Card 34 mm by 75 mm Type II Card 54 mm by 75 mm olarak iki ayrı grup mevcuttur... bunlar işlev olarak hepsi aynı mantıktadır ama şekil olarak farklılık gösterirler...yüzlerce laptp görmüş olabilirsiniz ama , yüzlercede PCMCIA görmüş olmanız anlamına gelmiyor malesef, yaşınızdan dolayı size saygım sonsuz... hiç kimse herşeyi çok iyi bilecek diye bir kanun da kavram da yok bildiğim kadarı ile, ben her yazıda kimseye sitem etmiyorum benim sitem ettiğim kişiler belli ve doğrudan kendilerine isim vererek yazıyorum kimseye manidar olarak mesaj yazmam, yazmıyorum da... Ben Windows sistem uzmanı değilim neyin ne şekilde çalıştığı konusunda yeteri kadar bilgim var o da ancak bana yetiyor... deiğiniz gibi usb den lpt ye çeviren hiç bir kart yada aparat ile mach3 çalışmaz haklısınız ama "en kaliteli olanı " demekte ki kastım, siz daha iyi bilirsiniz ki; kiminde 3.3Volt çıkıar kiminden 5.0Volt çıkar çıkış değeri olarak, kimi windowsun otomatik olarak tanıdığı donanım olarak görünür sistemde, kimi yazılım desteği olmadan çalışmayan donanım olarak, kaliteli de ki kastım;çıkışta 5.0 volt veren ve windows uyumlu olan anlamında idi; şimdi 3.3 volt ile 5.0 volt veren arasında ki farktan ne olur demeyeceğinizden eminim o yüzden yazmıyorum.... ben MACHXX serisini yıllardır kullanıyorum ve sadece ve sadece hobi amaçlı kullanıyorum, mach3 konusunda yeteri kadar bilgiye sahibim, bildiklerimi de başkaları ile paylaşmak için bu forumda bulunuyorum, kimseye hiç bir şekilde ne ticari nede popülite amaçlı yardımda bulunmadım bulunsaydım eğer zaten burada yazmazdım....görüyorum ki bu konu fazlaca uzadı ben sizin dediklerinizden farklı birşey demedim, büyüğümsünüz saygı duyarım, eğer diyorsanız ki burada benim yazdığımın arkasına mesaj yazma, bende yazmam olur biter, saygılarımla.....
 
Eski DOS ortamında çalışan muhasebe programlarında DOTMATRIX yazıcıları kullanabilmek için makinaya LPT1 portu ilave eden USB to LPT dönüştürücüler vardı. Bunlar sanki bilgisayara PCI LPT portu takılmış gibi davranıyorlardı. Aynı şey USB to SERIAL portlar içinde geçerli. Ben bir Serial porttan iletişim kuran CNC için bu dönüştürücü ile bağlantı kurmuştm. CNC sadece RS232 ile iletişim kuruyordu ve bizim taktığımız dönüştürücüde Laptop'a bir COM port olarak kendini tanıtıyor aynen normal seri porttaki yapılan işlemlerde bu dönüştürücü ile yapılabiliyor. Bu tür bir USB to LPT bulunursa çalışmaması için hiç bir sebep yok bence.

Edit: Bahsettiğim şöyle bir converter.

http://www-user.tu-chemnitz.de/~heha/bastelecke/Rund um den PC/USB2LPT/index.html.en

 
Son düzenleme:
Yazıcılar için olan dönüştürücüler yazıcıları çalıştırıyor çünki yazdır komutu windows un komutu ve windows yazılımı , gereken bilgiyi ben yazıcıyım diyen cihaz hangi portta olursa olsun uygun şekilde yollayabilecek şekilde yazılmış.

Deskcnc rs232 den çalışır ve usb converler uygundur.
Zaten programın yolladığı bilgi formatı her ikisi içinde uygundur, "seri" bilgi formatındadır.

Linkteki converter emulatör ekliyor ve windows tarafından paralel port olarak görülüyor.
Aynen mach3 için yazılmış kartlar gibi .
Mach3 için özel yapılmış usb kartlarda çift paralel port oluyor.
Bu tek ama çoğu kişinin işini görür.

Mail adresinden başka doğru dürüst bir ulaşım gözükmüyor.
Başlığı açan arkadaş kendim yapmalıyım diyordu.
Bakalım ne olacak ?
 
Merhabalar,

cnczone sitesine bir bakın derim. QUATECH marka PCMCIA LPT çeviricilerin MACH3 ile çalıştığından bahsetmişler. Bu kartı ben piyasada bulamadım. Yurtdışında satılıyor ve 130-140 usd civarlarında.

Saygılar
 
Dizüstü bilgisayarıma taktığım PCMCIA LPT çevirici ile TB6560 kartımı çalıştırabildim. USB to LPT çevirici ile vakit kaybetmeyin...Video sunu aşağıdaki linlte paylaşıyorum...

SaygılarIMG_0564[0] - Dailymotion video
 
PCMCIA LPT çevirici ile zaten çalışıyor yıllardır. Kullanan arkadaşlarımız var. Sadece USB-LPT ile çalışmıyor. Haliyle çalışma mantıkları farklı.
 
Sayın seckinmarmara dizüstü bilgisayarınıza taktığınız pcmcıa lpt ceviricinizi bilgisayara nasıl tanıttınız,bende pcmcia lpt adaptörünü taktım ama ne yaptıysam birtürlü cnc kartı calıştıramadım acaba yardımcı olabilirmisiniz?
 
((aygıt yöneticinden bulunup slot numarası 0x378 ve ya 0x278 olarak değiştirirseniz mach3 pcmcia portunu port#1 ve ya port#2 olarak görür ve kulanabilirsiniz)).Ben bunu bir türlü değiştiremiyorum acaba benim laptopmu buna izin vermiyor yoksa başka biryerden ayar yapıp sonra 0x378 değeri aygıt yöneticisinden değişebiliyor.
 
Merhaba rcmodelci;

Mach3 de LPT adresinizi neden değiştiremediğiniz hk. da bir fikrim yok (daha önce başıma gelmedi). Siz PCMCIA kartınızı laptop ınıza takınca, donanım aygıtlarında LPT portun oluştuğunu görebiliyor musunuz?Kartınız sürücü cd si ile mi geldi? Bazı kartlarda USB aygıt olarak gözüküyor ve bu kartlar çalışmıyor. Almış olduğunuz kartınızın markası nedir?

Saygılar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,498
Mesajlar
918,065
Kullanıcılar
450,488
Son üye
gurkancanbey

Yeni konular

Geri
Üst