Kutup Değiştirici Devre İhtiyacı

Katılım
12 Mar 2009
Mesajlar
3
Puanları
1
Yönetici Notu: Paylaşılan fotoğraf, fotoğraf paylaşım sitesinden silindiği için kaldırılmıştır.


Arkadaşlar yukarıda özetle yapmak istediğimi anlatmak istedim fakat açıklayıcı değil;
Giriş voltajı : 12V DC - 1A Butonuna basılı tuttuğumda bobin e 12V normal olarak akacak butonu bıraktığımda bobine giden enerji kesilecek.Butona tekrar basılı tuttuğumda bobine e giden enerji kutup değiştirecek yani (+) ucuna giden (-) , (-) ucuna giden de (+) olacak ve yine basmayı bıraktığımda enerji kesilecek uygulama sürekli olarak böyle çalışacak. Bunun için kullanacağım devre düşük maliyetli ve basit olmalı biraz elektronik bilgim var parçaları alıp baskı devre çıkarıp lehimlemeyi yapabilirim fakat şema ve kullanacağım parçaların listesi lazım yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim.
 
Bu devrenin önüne bir flip-flop yaparak işinin görürsün
 

Ekli dosyalar

  • D.C. motor ileri-geri.pdf
    8.9 KB · Görüntüleme: 92
cd4520 sayıcı entegre ile 555 entegre ile 1hz lik osilatör devresi dizayn ederek bu sorunu 4 kontaklı 1 röle ve tek butonla çözebilirsiniz.bu entegrelerin datasheet ini pdf olarak buluran ve şemaları okuyabilirsen ne yapman gerektiğini anlayacaksın.
 
Herkeze yardımlarınız için teşekkür ederim sorunuma çözüm oldu cd4520 ve farklı bir yöntem ile hallettim gerisi malzemeyi alıp montaja kaldı çok sağolun...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,285
Mesajlar
916,442
Kullanıcılar
450,117
Son üye
3ZİNED_

Yeni konular

Geri
Üst