kumanda panolarında arıza tespiti

bunu yeni yaşayanlardan bir tanesi olarak sizi iyi anlıyorum 3 yıl oldu şirkete gireli ancak okullarımızda sağolsunlarr çalışmayla hiçbir alakası olmayan şeyler gösterildiği için çalışmaya başlarken "0" olarak başlıyoruz..haliyle bilmediğimiz onlarca şey ama bu konuda sana en iyi dost iş yerinden doğru dürüst sahtekar olmayan :) bir usta olur...herşeyi sorman lazım sormadkça kendin kaybedersin..ne demişler bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp.. ve ben şunu belirtmek istiyorum eğer burda kumanda panelleri imal edenler warsa :) weya kendi işlerindeki panelleri siz topluyorsanız sizden sonraki gelecek insanları düşünerek lütfen güzel kodlama yapınız..kodlama paneli çocuk oyuncağına çeviriyor...sizin içinde ilerisini düşünerek çok güzel birşey yapmış olursunuz...iyi forumlar arkadaşlar çok konuştum :)
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
buradaki değerli ustalarımın dediklerine ve sana verdikleri tavsiyelere kesinlikle katılıyorum elektrik bir matematik gibidir ortada adeta bir denklem var okulda maalesef hazır panolarla çalışılıyor ilk işe başladığımda bende çok korktum zamanla atıyosun herşey tecrübe ve zamana dayanıyor diye düşünüyorum yıllarını vermiş ustalarla biz bir olamayız ama zamanla herşey istediğin gibi olacak merak etme o arızalara zıplaya zıplaya gideceksin ve çok basit gelecek buradaki benden büyük yada küçük ustalarıma saygılar sunuyorum lütfen bilmeyen arkadaşlarımaza yardımcı olalım bende dahil daha önce forumda bir iki soru sordum ve cevap beklerken sorduğum soruya karşılık soru soranlar var bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp tşk.ler hayırlı akşamlar
 
arkadaşım..
gerçekten herşeyi diğer arkadaşlarım söylemiş...
benim ilaveten söyleyeceğim hangi arıza olursa olsun..
hepsinin mantığının tek start stop butonuyla tek kontaktöre yol vermek olduğunu düşün..
sanırım bu işini daha da kolaylaştıracaktır..
araya konulan sensör, termostat, emergency stop vs. hepsi işin garnitürü..
sırasıyla bu sensörlerin kapattığını görürsen sistemin çalıştığını göreceksin..
 
arkadaşım ilk başta makinanın veya sistemin nasıl çalıştığına haim olman gerekir.... zaten herşey aslında okulda gördüklerin sadece üstüste eklenmiş veya biraz daha farklılaşmış halidir... zaman la allahın izniyle tamamen çözersin..
 
Bende ilk başladığımda, 2x20 w. bir florasanla,yarım gün uğraşarak,telef olmuştum,şimdi trilyonluk makinarı bizlere emanet ediyolar saolsunlar,Bakım müdürümün bir lafı vardı, ELEKTRİKÇİ AKILLI ADAMDIR ,(Diğerleride öle,oparatör ,formen mühendis,)ama bizim farkımız sürekli çözüm üretmeye çalıştığımızdan,daha akıcı,daha pratik düşünebiliriz , Kork Ama sadece diğerleri gibi olmaktan kork,aklının duruğan olmasından kork Elektrikçilikten asla korkma,,.. BAŞARILARR,,..
 
Iyi çalımalar,
güvenlik tedbirlerini al ve sakin birşekilde arızaya müdahale et. önce sistemi iyi tanımalıyız.
Saygılarımla
 
bn maide aktaş elektrik k.maraş tlfn:0536 448 22 88 ben siemens'i daha önce çok severdim geçen yaklaşık 2 ay ezel bir 55 kwlik kontaktörünü garantiye gönderdim mallarının arkasında durmadılar artı 2 gün ezel normal 3 ka amper 20 amper trf 3 kutuplu sigortası kısa devrede akımı kesmedi ve modüller panoyu tüm anlamıyla yaktı yaklaşık bu olay benim firmama 10 milyara patladı artı ünvanımıza leke geldi bu sorunumun bir an önce giderilmesi lazım tüm siemens yetkililerin dikkatine
 
Selamlar arkadaşım ,
diğer arkadaşlarında belirtmesi dışında bende şunları söyleyebilirim ;Eğer her işin başında kendine güvenin var ise korku nedir bilmezsin ,Tecrübe dediğimiz iş günlükte ,aylıkta ,Senelikte olabilir ..Senin için nekadar arıza ve pratik,akıcı,mantıklı ve sağlam çözüm okadar seni sonuca getirecektir ve böylelikle tecrübe sahibi olacaksın.Korkunun ecele faydası yokki :) Amnann Ne olmuş Sanki bende bulunduğum fabrikada şuanda deneme sürecindeyim ama Bu iş akılda beyinde biter :) Elektrik Teknikeri olmama rağmen kendime güvenim sağlam ve Seninde söylediğinden Fazla Ünite ve Ekipmanlar mevcut hele hele Sahada çıkabilecek OG pano ,Trafo arızaları,Transfer -ups panoları,şalt panolarda cabası hiçç Gerek Yok . Bölümü Elektrik olan bi meslektaşımın 1den fazla meslek bilmesi ŞART !!

Saygılarımla
Selami SİNAPLI
Otomasyon Kontrol Teknikeri
 
herkezin dediği gibi.en önemlisi kendine olan güvenini hiçbir zaman kaybetmemen!sen gördüğün panodan korkma!o senden korksun!il önce projeyi iyi okuyup kavrama yeteneğini kazan!tabiki proje ile birlikte projenin ait olduğu mekanik sistemleri çok iyi anlama çalışma prensibini tam kavraman gerekir!otomasyonun yarısı mekaniğide iyi bilmekten geçer!çünkü otomasyon endüstride mekanik sistemler üzerine kuruludur!mekaniğe otomasyonu uygulamayı kavradıktan sonra arıza tespiti kendiliğinde ortaya çıkıp ben buradayım diyecektir!bunu kimsenin sana söylemesine gerek kalmayacak sen hemen anlayacaksın!sadee sana gereken biraz zaman!meraklı ol!her zaman ustalarına bir şeyler sor ve öğren!ancak bundan sonra başarılı oursun!iyi şanslar!
 
canım kardesim sıkma canını zaten kımse anlamıyor. bıraz dogaclama bıraz pratık az cesaret bı kacta eksık tahtan varsa en kral elektrıkcı olursun. usta olmak ıcın cok saglam sınırlere ıhtıyacın var salla kontagı montagı hepsı hıkaye. şunu ılke et`; NE KADAR ZOR OLABILIRKI ? bı gun 3 elektrıkcı projeye bakıyoruz ben dedımkı yahu arkadas ben hayatımda boyle dandık proje gormedım, obur usta dedıkı ben hayatımda proje gormedım. boyle ıste bu ısı bılmen gerekmez bılıyo gıbı takıl kaynar gıdersın mutlaka bı essek cıkar eksıgını tamamlar merak etme. sevgıler...

edits: bu arada soruna cevap verım nerden baslım demıssın, baslama derım gıt mekanıkcı ol yurt dısında saatı 6 dolar alırsın elektrıkcı ustası 4 dolar alırsa ıyıdır bıde it yerıne konmazsın. tr de en kral fabrıkada maasın 1000 tl olur bılemedın 1300 olsun it yerıne konursun ama iyimidir kotumudur bilemezsin. goze batarsın işin yokken makınelerın basına gec derler, goze batarsın mekanıkcılerı bogasın gelır. ne olacagını solım , 4 ulke gezersın hovarda degılsen bı canta altının olur,dondugunde yalan soyleme potansıyelıne gore ıstedıgın her fabrıkaya gırersın goguslerı acık insan kaynakları motor bı hanımla 3 kurusun pazarlıgını yaparsın, lanet edersın ama sonunda anlarsınkı meger bu ıse asıkmıssın... bıldıgın erkek askı lanet edıp sevmek yanı. sevgıler...
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,774
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst