kumanda panolarında arıza tespiti

evet öncelikle makinanın çalışma pransibini öğren hangi sensör görünce ne komut alıyor yanı in ve out ları bil ondan sonrası basit arızaya sensörden başlarsın ı/o da bitirirsin.ama büyük ihtimal sensör cıkıyor.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
arkadaşım sen işten (panodan, arızadan ) korma. bırak onlar senden korksun . çünkü onları yapanda insan , sen öncelikle kendine ve bilgilerine güven .önemli olan öğrendiklerini uygulamaya sokabilmendir. öncelikle boş zamanlarında dökümanlara ulaşmaya ve onları okumayla işe başla . Bnu enim ilk tavsiyem arızaya gittiğinden güç ve kontrol voltajlarına bak ve enerji yolunu takip et. yolun ve zihnin her zaman açık olsun.
 
ilk 5-6 ay boyunca bende çok sıkılıyodum bune böle amele işleri diyordum ama işi öğrenince sevdim artık makina otomasyonu yaparken felan zorlanmıyorum.Muhtemelen senınde ola olacaktır
 
haklısınız ustalar işe ne zaman kapsiteli oldun ozman emeğin karşılığını alırsın
 
bende arkadaş gibi yeni işe başladım bir sürü otomasyon panosu kablo vede çizim var okuldakileri unuttuk yeniden başlıyom. ama korkunun bi çaresi yok ole böle hatırlayıp yapacaz azcık zaman kendine güven oluyo buna inan.
 
Gözünde büyütme, azmet, önce şemada kullanılan elemanların ne işe yaradığını ve çalışma prensiplerini öğren , önce kafanda yapılandır herşeyi sonrası kolay.
 
Bende ayni seyi soyleyecegim; ilk adim makine yada tesisin calisma prensibini ogrenmenizdir, gerisi corap sokugu vibi gelir.
 
ustalarım bu işlere yeni başladım pek bilgim yoktur sadece kitap üzerinde gördüklerim. ancak yeni girdiğim fabrikada ustalarla makine arızalarına gidiyorum. okulda plançete üzerinde elimizle koymuş gibi arızayı buluyorduk. çünkü 3-5 tane kontaktör, röle vardı ama fabrikada kumanda panosunun içine giriyoruz arıza için. 20-30 tane kontaktör, dijital göstergeler, röleler, sigortalar vb gibi görmediğim dünyalarca parça var. kumanda panosunda olduğu yetmiyormuş gibi sensörleri, rezistansları vb gibi bir ton parçada kocaman makinelerin üzerinde var. benim sorum şu olacak ustalarım; o kumanda panolarını görünce gözlerim korkuyor hangi kablo nereye gidiyor. hangi kontaktör ne işe yarar arıza olunca nasıl bulacağım? yani resmen gözüm çok korktu. arızalara nasıl müdahale etmem lazım? ilk olarak nereden başlamalıyım? yardımlarınız içim şimdiden teşekkür ederim.

İlk önce proje okumayı öğrenmen lazım ben arızaların büyük çoğunluğunu projeden takibini yaparak buluyorum ve hangi kablonun nereden gelip nereye gittiğini ne işe yaradığını rahatlıkla anlaya biliyorum... Ayrıca kontaktörlerin start anında çekilimi eğilmi olduğunu rahatlıkla anlayabilirsin benim tavsiyem makina başına git parojesini aç neyin ne oluğunu anlamaya çalışş çok faydası olur kolay gelsin..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,773
Kullanıcılar
449,980
Son üye
shield325

Yeni konular

Geri
Üst