kumanda devresini kuramıyorum, yardım??

mustimin

Üye
Katılım
19 Nis 2011
Mesajlar
3
Puanları
1
Merhaba, :confused:
Proslim Twin marka masaj cihazım adaptör giriş kablosu koptuğu için kabloları yenilemek istedim. Daha sonra lehim yerleri koptu. Kablouçları karıştı, bir türlü kumanda cihazı-motor-adaptör arasındaki doğru kabloları birbirine bağlayamadım. Kumandadan 4 kablo geliyor, haliyle adaptör ve motor için 2'şer kablo mevcut. Bütün kombinasyonları denediğimi sanıyorum. Kumanda düğmeleri ve ekranı devreye giriyor fakat motora hükmetmiyor (yani motor durmaksızın çalışıyor). Acaba kumanda bozuk olabilir mi, nasıl anlarım. Bu konuda bana yardımcı olabilecek birisi var mı aranızda?? teşekkürler.
 
Resim ya da şema ekleme şansınız varsa daha iyi olur. Bu şekilde hangi kablonun nereden gelip nereye gittiğini söylememiz zor olur.
 
Şema eklemeye çalışıyorum ama başaramadım. :( link olarak ekliyorum.

devre.JPG


kumandanın görevi: power düğmesi ile açma kapama, up-down tuşlarıyla masaj şiddetini düzenleme, manuel-auto düğmesiyle otomatik veya manuel seçenek, 15 dakikalık zamanlayıcısı var (LCD ekranı var). 15 dakika sonunda motoru durduruyor.

aletin resmi
proslim-twin-saglik-ve-zayiflama-kemeri__17903781_0-508x381.jpg
 
Butonlar devreye seri bağlanır yani gelen gerilimin ilk önce kumandaya girmesi oradan da çıkıp motora gitmesi gerekiyor. Motor ile direk gerilimi bağlamayın. Sarı ile kırmızının aynı yüklü olduğunu söylemişsiniz bunu ölçüm yaparak mı söylediniz bilmiyorum ama eğer dediğiniz gibiyse biri gerilim kaynağına diğeri motora bağlanması gerekiyor. Yeşil ile maviyi de aynı şekilde biri motora biri gereilim kaynağına gelecek şekilde bağlayın.

Yalnız kumanda devresine giren gerilimin artısına ve eksisine dikkat edin yoksa doğru bir bağlantı da yapsanız çalışmayacaktır.
 
dediğiniz gibi yaptım. hemen hemen her varyasyonu denedim sanıyorum. ters bağlayınca motor çalışmıyor dediğiniz gibi, sorun kablolaları bağlayınca motorun direk çalışması, bu esnada kumanda ışıkları ve düğmeleri çalışıyor fakat kumanda etmiyor..
Acaba bu denemeleri yaparken kumanda devresinde yanma/bozulma olmuş olabilir mi
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,294
Mesajlar
916,514
Kullanıcılar
450,127
Son üye
furkan680

Yeni konular

Geri
Üst