Kumanda butonlarını taşıma.

ihtiram

Üye
Katılım
21 Ocak 2010
Mesajlar
38
Puanları
1
Merhabalar otomatik kumanda konusunda biraz zayifim.Calistigim işyerinde benden şuanda çalışmakta olan bir motorun start stop ve acil butonlarinin farklı bir yere tasimami istediler.Bunu ilgili basit bir çizimle anlatabilecek tecrübeli ustalarimizdan ve arkadaşlarimizdan yardım bekliyorum.Kaç çarpı ve nekadar çapta bir kablo kullanmaliyim.Saygilar iyi çalışmalar.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Mevcut butonlar yerınde kalacakmı, yoksa onlarmı uzaga gıdecek. Yanı ıkınıcı bır calıstırma yerimi olacak.
1. Yerınde kalacaksa; (4X0.75 mm nyaf kablo ıle) stop butonunu sesri, Yanı, 2.nolu kontakdan kablo cıkar,yenı stop butonuna gıt, oradan cık, mevcut stop butonun 2. nolu kontagından cıkardıgın kabloya ekle. Mevcut start butonun 3 ve 4 nolu kontaklarına kabloda kaln 2 kablonun bırer damarını paralel bagla.

2. Mevcut butonlar taşınacaksa; kablo renklerini işaretle , yenı yerınde aynı yerlerıne bagla..
Mesafe çok uzak degılse, 0.75 mm. uzaksa 1.5 mm kablo kullanın..
 
İkinci bir çalıştırma yeri olacak mevcut butonlar göreve devam edecek abicim.

Ben şöyle anladım.Mevcut butondan 2 nolu kontaktan bir kablo çıkarıp yeni stop butonunun 2 numarasına girip 1 den çıkıp mevcut butonun 2 numarasına gireceğim veya 2 kabloyu ekleyecegim ve mevcut start ve yeni start butonunun 3 ve 4 numaralı uçlarını direk birbirinemi bagliyorum
Tamamdır teşekkürler.Calisti
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
IMG_20170807_011851.JPG

1 2 stop
34 start uçları
 
Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst