Koruma Devresi ile Bobin Çektirme

ercheal

Üye
Katılım
7 Ocak 2014
Mesajlar
57
Puanları
1
Yaş
37
Merhaba Arkadaşlar;
Sistemimde kullanılan Siemens kesiciler bulunmakta bu kesicilerin açtırma bobinleri 230V AC ve DC ile çalışmaktadır. Arıza sinyalim 24 V DC zamanında bu düşünülmeden kesiciler sipariş verilmiş ve gelen firma arıza anında açmayı haliyle devreye alamamış. Şimdi yaptığım araştırmalar sonucunda kesicinin 24VDC bobini artık üretilmiyor. Elimdeki bobin 110VDC ile de çalışıyor. Lakin sistemimi 110VDC yapmam çok maliyetli olacaktır. Bir şekilde devreye almam gerekiyor ve aklıma AC bir aşırı-düşük gerilim arızasından açtırma fikri geldi. Yurtdışından bir röle buldum. AC giriyor Faz-nötr örneğin 200-230 VAC aralığına ayarlanmış olsun eğer Şebeke 220V ise çıkışta faz-nötr var. Gerilim arttı 270 VAC oldu direk sistemi kesiyor . Bu röle benim arıza sinyalim gibi çalışacak. Neden aşırı düşük gerilim derseniz de sistemimde arızalar hep aşırı gerilimde oluyor. Aşırı gerilimde sistemden gelen sinyalle kesici bobini açtırılacak. Sıkıntı arıza anında sistemde sinyal vermiyor aksine kesiyor bu röle burada tıkandım. Kontaktör de kullansak kontaktör normalde açık olsa bu sinyal kesilince kapalı hale geçse şebekeden bi anlığına besleyip kesici bobinini çektirsem ve kesici açsa gibi bişey yapabilir miyim? Nasıl bağlarım çözemedim. Umarım anlatabilmişimdir. Bunun dışında nasıl bir çözüm üretebilirim. Şimdiden teşekkürler.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
24 voltluk açtırma sinyali ile 24 volt DC röleçalıştırıp
ondan alacağınız kontakla 220 volt kesiciyi açtırsanız
olmuyormu ?
 
24 voltluk açtırma sinyali ile 24 volt DC röleçalıştırıp
ondan alacağınız kontakla 220 volt kesiciyi açtırsanız
olmuyormu ?
Sistem deki 24V sinyali aşırı akım ile alakalı. Akım çok artar ise sigortalar atar. Tabi bazen atmıyor. Kesiciyi açtırmak en mantıklısı. Benim asıl sorunum aşırı gerilim. hem sisteme aşırı gerilime karşı koruma koyup hemde kesicileri açtırmak istiyorum. O yüzden böyle bir fikir geliştirdim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,556
Kullanıcılar
449,916
Son üye
adil.degirmenci

Yeni konular

Geri
Üst