Kontaktörün yapışık kaldıgını ögrenmenin en kolay yolu nedir

kondantürleri devreden çıkarıp pans ölçü aleti ile kontaktürlerin çıkış uçlarını kontrol edersin dyada bildiğimiz konrol kalemi ilede bu işi yapabilirsin
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
slm kompanzasyonu öğrenmenin en kolay yolu nedir yadımcı olursanız sevinirim
 
slm kompanzasyonu öğrenmenin en kolay yolu nedir yadımcı olursanız sevinirim

Temel elektrik bilgisine sahip iseniz forumdaki kompanzasyon bölümünü takip ederek teorik olarak genel bilgileri alabilirsiniz. Bundan sonra yapacağınız en kestirme yol kompanzasyon panosu üzerinde, konuyu bilen bir kişi ile beraber bir süre uygulama yapmak. Çıkan arıza ve sorunlarda nasıl bir çözüm bulduğuna dikkat etmenizin faydası olacaktır.
Yeni başlayan birinin dikkat etmesi gereken en önemli konu ise bana göre ;
bir panoya açtığında mevcut durumu, kullanılan malzemeleri not alarak sorunu yazması, panoda sorunun çözümü için yaptığı değişiklerin hepsini tek tek not alarak sonraki kontrollerde bu değişikliklerin panoda nasıl bir etki yaptığını tesbit etmesi...
bu yapıldığı zaman ilk öğrenme aşaması kısa bir süre içinde aşılabilir.Bu öğrenmelerin sonu olmadığına göre sürekli bu şekilde not alarak KAMİL BİR KOMPANZECİ olma yolunda ilerlemesi gerekir. Tasavvufta kamil imana sahip olanların her baktıkları yerde HAKKI görmeleri gibi .İbn'i Arabi'nin ENE'L HAKK demesi gibi her baktıkları panoda kompanze ile ilgili bilgi, malzeme gördükleri zamanda artık ENE'L KOMPANZECİ diyebilirler... :)
 
kontakları yapışmış kontaktör (kontaktör yapısına göre )şayet elinizde herhangi bir ölçü aleti yok ise göz ile yada manuel olarak ta belli olur.bazı modellerde ise kullanıcı kontaktör ün pozizyonunu görebilmesi için kontakla beraber çalışan bir plastik pim vardır ona bakmak zaten yeterli olur.
 
en bisiti kontaktör yapıştıysa ona bağlı olan cihaz yanmiştır
 

Forum istatistikleri

Konular
128,289
Mesajlar
916,458
Kullanıcılar
450,118
Son üye
TheTwize

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst